Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Ürgüp'ün ortasından geçen Damsa Çayı, Dik duvarlı beton kanal, Taban kaplaması, menfez ve damsa çayının etrafına korkuluk (Pano Panel Çit) yapılması için ihale yapıldı.

DSİ 121. Şube Müdürlüğü yetki sahasında bulunan NEVŞEHİR İLİ ÜRGÜP İLÇESİ DAMSA ÇAYI TAŞKIN KORUNMA KANALI İNŞAATI YAPIM İŞİ nin ihalesi gerçekleştirildi. İş sonunda Ürgüp ilçe merkezi taşkın zararlarından korunacak.

İhale 4 Temmuz tarihinde Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürlüğünde yapıldı. 20 firmanın üzerinde tekliflerin sunulduğu ihaleye Ürgüp'ün başarılı harfiyat ve inşaat firma sahiplerinden Kemal Öğütlü ve Adnan Aydın'da katıldı.
2 Milyon TL'nin üzerinde tekliflerin verildiği ihale, İhale komisyonunun teklifleri incelemesinin ardından ihaleyi alan firmaya 10 gün içinde yer teslimi yapılarak sözleşme yapılıp işe başlanacak.


İhalenin ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılarak sözleşme yapılıp işe başlanacak.Yer tesliminden itibaren 120 gün içerisinde iş tamamlanması planlanan damsa çayının etrafı Ürgüp Belediyesi tarafından yapılacak proje ile çok amaçlı rekreasyon alanı haline getirilecek.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Uzun zamandır üzerinde durduğumuz Damsa Çayı taşkın korunma kanalı inşaatı yapım işi DSİ tarafından 2017 yatırım programına alındı. Her bahar ayında temizlik yaptığımız damsa çayının büyük bir kısmında beton menfez ve duvarlı beton ile artık tertemiz kanal haline gelecek, kanalın etrafı panel çitle korumaya alınacak. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapıp Damsa çayının etrafını yürüyüş parkuru, piknik alanı gibi çok amaçlı rekreasyon alanı haline getireceğiz."