Seçimlere az bir süre kala Demokrat Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Isınır adaylıktan çekildiğini açıkladı.
30 Mart’ta yapılacak olan yerel yönetimler seçimine az bir süre kala Nevşehir de siyaset kazanı ısınıyor.

Daha önce Demokrat Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıklayan Mustafa Isınır aldığı bir karar ile MHP Belediye başkan adayı Mehmet Varol'a destek vermek için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bu akçam üzeri DP Nevşehir İl binasında yapılan basın toplantısına DP Nevşehir İl Başkanı Dinçer Akgür,DP Nevşehir Adayı Mustafa Isınır,MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol,MHP İl Başkanı göksel Taşçı, ve MHP İl Başkan Vekili Eyyüp Öz katıldılar.

Toplantıda konuşan DP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Isınır ,Oyların bölünmemesi ve inandığımız güvendiğimiz MHP Başkan Adayı Mehmet Varol lehine adaylıktan bugün itibariyle çekiliyor ve MHP Adayı Mehmet Varol a tam destek veriyoruz dedi.

Açıklama sonarsı konuşan MHP İl Başkanı Göksel Taşçı veMHP Başkan Adayı Mehmet Varol da önce bu karrı için teşekür etti.

Varol;Şimdi üzerimize sorumululuğumuz daha da artmıştır diyerek seçimlerin Nevşehirimize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.

Isınır, MHP’li Varol Lehine Adaylıktan Çekildi

NEVŞEHİR(MHA) Demokrat Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Isınır, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Demokrat Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Demokrat Parti İl Başkanı Dinçer Akgür’ün yanı sıra Demokrat Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Isınır, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı ile Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir belediye başkan adayı Mehmet Varol katıldı.

Basın toplantısında konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Dinçer Akgür, “Partimizin il ve ilçe yönetim kurullarınca alınan karar doğrultusunda Nevşehir belediye başkan adayımız Mustafa Isınır, MHP’yi desteklemek için görevinden feragat etti. Bu güç birliğinden inşallah güçlü bir şekilde çıkılacağını ümit ediyorum” dedi.

DP Nevşehir belediye başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Mustafa Isınır, “Demokrat Parti Nevşehir belediye başkan adayı olarak görev yaptık. Ülkemizin 17 Aralık operasyonu ile yolsuzluk tartışmaları kapatılmak istendi. Milletin bütün bu olanlara bir cevabı olmalı. Devletin gücünü kullanarak seçimi kazanma planları yapanlara Milletin gücünü göstermek gerektiği inancıyla adaylığımdan Milliyetçi Hareket Partisi adayı Sayın Mehmet Varol’u desteklemek adına çekiliyorum” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, “Partim ve teşkilatlarım bu gelişme üzerine mutlu olmuştur. Nevşehir siyasetine damgasını vuracak olan Mehmet Varol’a bir adım atma şansı verilmiştir. Demokrat Parti seçmenine de saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, “Burada yapılan açıklamalardan ben şahsım adına çok mutlu oldum. Demokrat Parti il başkanı ve belediye başkan adayının yaptıkları açıklamalardan onurlandım. Şeref duydum. Yükümüz biraz daha ağırlaştığının farkındayım. İnşallah bu teveccühe layık olmaya gayret edeceğim” ifadelerinde bulundu. 

Buna göre Nevşehir’de 30 Mart sabahı kimin belediye başkanı olacağı ve bu kararın ne ölçüde sandığa yansıyacağı merakla beklenmeye başlandı.