Nevşehir’de son yıllarda basın yayın birimi kavramı iyiden iyiye gelişmeye başladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir bölümünde kendi içerisinde basın yayın birimleri oluşturulmaya devam ediyor. Nevşehir belediyesi Başkan Ünver’in de eski bir gazeteci olması nedeniyle son 15 yıldır bu alanda önemli mesafeler kat etmiş durumda.

Gazeteci Selahattin Şahin’in şefliğinde Ahmet Korkmazer, Mert Özpamuk ve Hasan Temur’un yer aldığı Nevşehir Belediyesi basın yayın servisi Başkan Ünver’in de bu birime verdiği önemle birlikte Nevşehir’de basın yayın anlamında en profesyonel birim olmuş durumda.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde de 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren basın yayın birimi kamu kurum ve kuruluşlarının aslında bu birime önem vermesi gerektiğinin farkına vardıran bir işlev görüyor.

Nevşehir Valiliği basın yayın biriminde ise son birkaç senedir ciddi bir gelişme kaydediliyor. Haydar Güneyli’nin müdürlüğünde faaliyet gösteren Valilik basın yayın müdürlüğü geçmişe oranla daha düzenli ve daha aktif hizmet verir hale getirilmiş durumda.

İş Kur İl Müdürlüğü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği gibi kurumlarda da basın yayın birimlerinde son birkaç yılda olumlu gelişmeler yaşandı.