NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinden Nevşehir ili genelinde belediye başkanlığı kazanılan belediyelere bakıldığında en sorunlu ilçenin Gülşehir olduğu göz önüne çıkıyor.

Göreve geldiği günden bu yana özellikle basın yayın kuruluşları tarafından çok sayıda eleştiriye maruz kalan, açıklamalarıyla yepyeni eleştirilere neden olan başkan Vahdi Arısoy’un yönetim anlayışında ve açıklamalarında yeni bir üslub kullanması da bekleniyor.

En son geçtiğimiz günlerde şok bir haciz kararı ile karşı karşıya kalan Gülşehir’in MHP’li belediye başkanlığı Partinin ilimiz genelindeki Kozaklı ve Derinkuyu ilçe belediyeleri, Uçhisar ve Ortahisar belde belediyelerine bakıldığında daha çok göz önünde ve sorunlarla gündeme taşınıyor.

Karacaşar Belediyesi’ne ait otobüsün 1 Mayıs 2013 tarihinde Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yaptığı kaza neticesinde Güvence Hesabı Müdürlüğü, Karacaşar’ın ilçemize bağlanmasından dolayı 16 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Gülşehir Belediyesi hesaplarına haciz koydu.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’un girişimleri ile belediyenin banka hesaplarındaki haciz kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ‘’ 2013 yılında Karacaşar Belediyesine ait aracın Yahyalı da kaza yapması ve 8 vatandaşımızın kaybedilmesi ile oluşan kaza ile ilgili 16.07.2015 tarihinde belediyemizin bankalardaki hesaplarına Güvence Hesabı Müdürlüğü tarafından haciz konmuştur.Girişimlerimiz neticesinde hesaplardaki haciz, hesaplardaki meblağın İller Bankasından gelen ve belediyemizin vergi gelirleri olduğu, diğer bir hesabımızdaki meblağın Japonya Hükümetinin Otistik Bakım Merkezi yapımı için hibesi olduğu için haciz kaldırılmıştır. Belediyemiz daha önceden SGK, Emekli Sandığı, MEDAŞ ve Vergi Dairesi borçlarının yapılandırıldığı, taksitlerinin de aksatılmadan ödendiği, şu anda belediyemizin hiçbir kişi ve kuruluşa vadesi geçmiş borcunun bulunmamaktadır” dedi.