Enerya Kapadokyagaz Dağıtım A.Ş yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Şirketimizin 2017 yılı doğal gaz altyapı çalışmaları kapsamında Nevşehir'in Gülşehir ilçesi 400 Evler, Fatih, Cumhuriyet ve Çalışanlar Mahallelerinde 26 Mart 2017 tarihinde başlayan Gülşehir çelik ve polietilen doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Yapımı tamamlanan hatların mukavemet ve sızdırmazlık testleri olumlu olarak sonuçlanmıştır.
 
Doğal gaz loop ve sektör hatlarımız ile servis hatlarımız test için doldurulmuş havadan arındırılarak, %100 gaz ile doldurularak devreye alınacaktır.
 
Devreye alma çalışmalarında hattaki test havası her sektör sonlarında bulunan servis kutusu vanasından yüksek hızda tahliye edilecektir. Devreye alma çalışmaları sırasında çevrede yüksek DesiBel’de ses ve hava ile karışmış bir miktar kontrollü gaz çıkışı olacaktır.
 
Devreye alma çalışması 10.10.2017 – 12.10.2017 tarihlerinde tamamlanacak olup güvenlik birimlerine gelecek muhtemel ihbarların bu kapsamda değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz.