Nevşehir’de Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle engellilere yönelik rapido kursu açıldı. 
Son yıllarda Kapadokya bölgesinde önemli bir iş istihdamı olanağı oluşturan rapido kursunun Kasım ayına kadar süreceğini kaydeden Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, 15 kursiyerin katıldığı kursta kursiyerlerin ilk etapta düzgün çizim tekniklerini öğreneceklerini belirtti. 
Ayşe Hamleci’nin eğitmen olarak görev aldığı kursa katılan kursiyerlere kursa katıldıkları gün sayısında günlük 35 TL cep harçlığı ödeneceğini belirten Başkan Erol Mutlu, aralarında görme, işitme ve ortopedi özürlülerin de yer aldığı kursun tamamlanmasıyla birlikte kursiyerlere rapido süsleme sertifikası verileceğini de sözlerine ekledi. 
Bu sertifika sayesinde kursu başarıyla tamamlayanların başta Avanos ilçesinde olmak üzere bölgenin değişik yerleşim merkezlerindeki çanak çömlek atölyelerinde iş bulabileceklerini belirten Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, kursun düzenlenmesinde katkı sağlayan İş-Kur İl Müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne de teşekkür etti.