Peygamberimizi anlatan en güzel kavramların başında rahmetin geldiğini, insanların yüreklerindeki bu değeri harekete geçirmeleri gerektiğini belirten Başkan Çakır, mesajında şunlara değindi:

 

“Tüm insanlığa gönderilen Peygamber Efendimizi anlatan en güzel kavramlardan biri hiç şüphesiz rahmettir. Acının, zulmün, gözyaşının, haksızlık ve adaletsizliğin her geçen gün arttığı günümüzde, insanlığın en çok muhtaç olduğu vasıflardan biri de rahmet ve merhamet olarak karşımıza çıkmaktadır. Başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlığın bu vasıfları yüreklerinde harekete geçirmeleri gerekmektedir. Bu hareket, insanlara değer verilerek, çocuklarımızın gözetilmesini, yaşlılara saygı gösterilmesini, hastaya, yoksula, düşküne, mazluma yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir ortamın sağlanmasına katkı vermektir.

 

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’nin; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzurun hakim olmasına, özellikle komşu ülkelerde akan kardeş kanlarının durmasına vesile olması dileklerimle, başta Nevşehirliı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”