Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu tarafından öğrencilere 28 Şubat süreci anlatıldı. 

Eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yenişafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Türkiye’nin yaşadığı darbeler, üst akıl oyunları ve değişen dünya da Türkiye’nin rolünü anlattı.

28 Şubat sürecinde Mamak Askeri Cezaevine kapatılan ve 56 gün cezaevinde kalan Orakoğlu, o günlerde yaşadıklarını ve 28 Şubat sürecinde yaşanan tüm olayları katılımcılarla paylaştı.


28 Şubat sürecinin iyi anlaşılması için yaşadıklarımızı milletimizle paylaşıyoruz diyen Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde Türkiye’nin 381 milyar dolar zarara uğratılarak ekonomik olarak diz çöktürüldüğünü ifade etti. Refah-Yol hükümeti Başbakanı Erbakan Hocamızın G-8 yerine D-8 devletleri birliği kurması batıyı çıldırttı diyen Orakoğlu, Refah-Yol hükümetinin bu sebeple düşürüldüğünü belirtti.