Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı. 

Ulu Önder Atatürk'ün 79.Ölüm Yıl dönümü Anma Törenleri kapsamında 10 Kasım 2017 günü saat 09.05'den 09.07'ye kadar 2 dakika süreyle sarı ikaz (düz siren) şeklinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer tüm kuruluşların sirenleri ile araçların klaksonları çalındı.

Nevşehir Valiliği önünde bulunan  Atatürk Anıtına saat 08.55’de  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde  iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’ndaki bayraklar yarıya indirildi.   Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 79. yıldönümü anma programı,Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde  devam etti.