Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, KOP Bölgesi İllerinde girişimcilik ve yenilik ihtiyacının ortaya konulması amacıyla Nevşehir'de "Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi" toplantısı yapıldı. 

Toplantıya, Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Proje Danışmanı Doç. Dr. Nuri Yavan, (TKDK) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve Sanayi Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini kapsayan projenin I. etabı tamamlanmak üzere olup, anılan iller özelinde kadın, genç ve yenilikçi girişimciler ile hızlı büyüyen KOBİ'lerin girişimcilik analizi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Teknopark ve TTO'ların yenilikçilik analizi, sanayide AR-GE ve inovasyon yatırımları, rekabetçilik ve kümelenme analizi, yenilik ve girişimcilik teşviklerinden yararlanma ile destek süreçleri konularında ayrıntılı çalışmalar yapıldı. Bu çerçevede, projenin ikinci etabı Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde yürütülmektedir.

Bu kapsamda; Nevşehir ilinin Sanayileşme, Girişimcilik, Yenilikçilik, Teşvik ve Destekler, Üniversite-Sanayi İşbirliği konularında mevcut durumunun ve ihtiyaçların tespitine yönelik olarak 13 Eylül 2017 tarihinde Ortahisar Kasabası Burcu Kaya Hotel’de "Nevşehir Odak Grup Toplantısı" gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantı ile sanayi alanında çalışma yapan kamu, kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını ve Nevşehir önde gelen sanayi kuruluşların temsilcileri ile akademisyenleri bir araya gelindi. Nevşehir ilinin fırsatlarını, gelişme potansiyeli olan sektörleri, mevcut sorunlar ve çözüm önerilerinin aranması ve AR-GE, Üniversite-Sanayi işbirliklerinin masaya yatırılması amaçlanmıştır.  
Program, kuruluşların sunumları ile devam etti.