Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel 8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Meclis Üyeleri, Protokol üyeleri ve Keçiörenli vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Bu yıl 8’incisi düzenlenen etkinliklere 17 Müslüman ülke katılıyor.


Ramazan Etkinliklerinin bu günkü bölümünde Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Mevlevi Ayini sahne aldı.

Gizligider, Tüm Ankaralıları Kapadokya'ya Davet Etti!

Ramazanın aynı zamanda kardeşlik ve yardımlaşma ayı olduğuna işaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider bugün bu mübarek günde Ankaralılarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazanın aynı zamanda kardeşlik ve yardımlaşma ayı olduğuna işaret eden Gizligider, “Ramazan ayında bu güzel programı hazırladığı için Keçiören Belediyemize teşekkür ediyorum. Anadolu’nun farklı yöreleri ile gönül bağımız olan ülkeleri bir araya getiriyor, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. İslam dinini güzel bir şekilde yaşayıp örnek olursak, İslam’ı terör ile ilişkilendirmek isteyenlere en güzel cevabı vermiş oluruz.” dedi.

Ankara'da yaşayan Nevşehirlilere de memleketlerinden selam ve sevgilerini gönderen Gizligider, hemşehrilerini Bayramda sıla-i rahim için Nevşehir'e davet etti. Milletvekili Gizligider ayrıca Tüm  Ankaralıları da tarih ve doğanın eşsiz köşesi Kapadokya'yı görmek için Nevşehir'e bekliyoruz çağrısında bulundu. 

“Müslüman kardeşlerimiz ile beraberiz”
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise rahmet, bereket ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’in mübarek olmasını dileyerek, “İnşallah ruhuna uygun şekilde yaşar, feyzinden faydalanırız. Ülkemize ve bütün İslam alemine ramazanın güzellikler getirmesini diliyorum. Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizin çok şükür 8’incisini gerçekleştiriyoruz. ‘Sınırları aşan kardeşlik’ diyoruz, çünkü aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı dine inanan Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Keçiören’de Ramazan ayını idrak ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin gönül coğrafyamızdaki ülkeleri bir araya getirdiğini vurgulayan Başkan Ak, “Keçiören’e gelerek, aynı zamanda Türkiye’yi ve Ankara’yı da tanıyorlar. Etkinliklerimize katılan hemşehri derneklerimizle birlikte Anadolu’nun zenginliklerini de tanıtmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Mustafa Ak, geceye katılımından dolayı AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'e, KEÇMEK kursiyerlerince yapılan bir tabloyu hediye ederken, Milletvekili Gizligider'de ev sahipliği için Başkan Ak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Mevlevi gösterileri sergilendi. Koro ilahileri seslendirirken, sahneye çıkan semazenlerin yaptığı sema gösterisi ise manevi atmosferi doruğa çıkardı.

Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece, toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.