Son Yıllarda Patatesin kaderinin oldukça bozuk olduğunu kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök, genel itibariyle Sonbahar aylarında ürün alınan Patates ürünün sorunlarının çözülmesi için Ticaret Borsası olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Öteden beri ifade edildiği üzere Nevşehir’in kalkınmasında 3 T olarak ifade edilen Tarım, Turizm ve Ticaretin önceliğine dikkat çeken Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, 2012 Yılında Ticaret ve Turizmde iyi bir ivme yakalayan Nevşehir’in Tarım’da sıkıntılı bir yıl yaşadığını dile getirdi.

Gök, 2012 Yılının değerlendirmesinde “İlimizde 2012 yılına baktığımızda ticaret fena değildi. Trendi yükselen bir ticaret olgusunun öne çıktığını görüyoruz. Turizmde geçtiğimiz yıla oranla bölgeye gelen turist sayısına baktığımızda daha fazla turistin geldiğini görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda turist sayısının daha da artacağına inanıyorum. Ticaret ve Turizmde elde edilen ivmenin ne yazık ki Tarımdasağlanamadığını da görmek mümkün. Tarım 2011 – 2012 yıllarında adeta can çekişti. Patatesin pazarlama sorunları giderilmeli ve yeni ihracat yolları bulunmalı. Patatesin özellikle son yıllarda kaderi oldukça bozuldu” açıklamalarında bulundu.

Ali Çamur Haberi