Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Göreme Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Çevre Şehircilik Bakanı Sn. İdris GÜLLÜCE tarafından onaylandı.

Konya ilişkin olarak ilk müjde AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider den geldi. Gizligider Twitter hesabından yaptığı açıklamasında;

 1.Göreme'nin yıllardır beklediği müjdeyi bugün veriyoruz.Tıpkı Uçhisar gibi dev yatırımlar ve iskan için yaşanan sıkıntıları bitiriyoruz.
@gizligider
2.Göreme doğal sit alanı koruma amaçlı 1/1000 ve 1/5000 imar planları Çevre Şehirclik Bkn. tarafından onaylandı askıya çıkıyor.Hayırlı olsun

 Göreme Belediyesi'nin 2006 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Uçhisar Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı için mutlu son...

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sayın Nuri Cingil ; "Göreme  Belediyesi tarafından,  30.06.2006 tarihi itibari ile ön araştırma sürecini başlatmış olduğumuz  " Koruma Amaçlı İmar Planımız" Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. İdris GÜLLÜCE  tarafından onaylanmıştır. En kısa sürede askı süreci Göreme Belediyemiz tarafından başlatılacaktır dedi.

Kapadokya Bölgesindeki turizmin hızlı gelişmesi sonucu kaybolan kültürel mirasa tekrar sahip çıkmak için, kasabamız Göreme de uyum içerisinde koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapması beklenen planın önemine değinen Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil planda emeği geçenlere teker teker teşekkür etti.

Başkan Cingil,

"Bu planda emeği geçen Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. İdris GÜLLÜCE’ye,

Bu süreçte katkılarını esirgemeyen Sn. Valimiz Mehmet CEYLAN ‘a ,Nevşehir Milletvekillerimiz;  Sn. Ebubekir GİZLİGİDER’e ,  Sn. Ahmet Erdal FERALAN’a , Sn. Murat GÖKTÜRK’e  Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne Teşekkürlerimizi sunarız.

 

Bu konuda , Koruma Amaçlı İmar Planımıza emeği geçen;  Tüm geçmiş Dönem Belediye Başkanlarımıza, Tüm Göreme Belediyemiz Personelimize katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.


Yine özellikle bütün Göreme halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Adım adım ve emekle katettiğimiz önemli aşamaların ardından, hem Göreme, hem de Ülke turizmine katkı sağlayacak bu planın hayırlı ve uğurlu olmasını ümit ediyorum" dedi.