Gülşehir de ilkokul öğretmenleri, aileleri ile birlikte 1 Mayıs tatilinde Kayseri’deki Kapuzbaşı Şelaleleri’ne geziye giderken, içinde bulundukları otobüs kontrolden çıkarak, baraj gölüne uçmuştu. Kazada, 8 öğretmen hayatını kaybetmiş, 24 kişi de yaralanmıştı.
 
Sigortacılar, hayatını kaybeden 8 öğretmenin yakınlarına trafik sigortasının dışında, toplam 1 milyon 50 bin lira tazminat TSM güvence hesabından ödenmişti.
 
Karaçaşar Belediyesi’nin Gülşehir ilçesine mahalle olarak katılması ile birlikte kazadan dolayı tüm borçlar da Gülşehir Belediyesi ne geliyor.
 
18/12/2014 tarihinde Yahyalı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada kazadan dolayı Gülşehir Belediyesi’ne 1.164.362,52  TL lik borç yükü bindi.
 
Kararın ardından açıklama yapan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ‘’ Mahalle olarak katılan beldelerimizin, elektrik, maliye, ssk gibi borçları bizi büyük sıkıntıya sokmuşken, kazadan dolayı 1 milyon 164 bin 362 lira, eski parayla 1 trilyon 164 milyar lira borç ile derinden sarsıldık. Halkın emanetinin kuruşunu hesaplayıp, harcamalarımızı titizlikle yapıyorken, yatırım için 3 kuruşluk kaynak yaratmanın peşindeyken böyle bir borç yükü bizi derinden yaraladı.
 
Bu paranın Gülşehir’e yatırım olarak kullanılması yerine ihmaller nedeniyle 1.164.362 TL nin kasamızdan çıkacak olması ne acı’’ dedi. Arısoy, mahkemenin verdiği kararın, kazanın maddi boyutu olduğunu, birde bu işin manevi boyutu olduğunu vurgulayarak ‘’ Manevi kararı halkımız verecektir. Ben kazada ölen eğitimcilere Allah tan rahmet diliyor, bu tür kazaların tekrar yaşanmamasını arzu ediyorum’’ dedi.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.