Türkiye’nin gelişmekte olan sektörleri kategorisindeki yerini her geçen gün sağlamlaştıran güneş enerjisi sektörüne Gülşehir Belediyesi de el attı.
 
Elektrik enerjisi elde etme yolunda GES (güneş enerjisi santrali) kurma projesi hazırlayan Gülşehir Belediyesi, Gülşehir Cumhuriyet Mahallesinde 899 KW'lık güneş enerji santrali kuracak. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy'un talimatıyla ARGE kapsamında belediye proje biriminde görevli İnşaat Mühendisleri Samet Ercan ve Samet Arısoy tarafından gece gündüz demeden hazırlanarak Konya Meram Elektrik komisyonuna gönderilen projenin bu yıl içinde uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, proje sayesinde  belediyenin  hem güneş enerjisinden elektrik üreterek ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacağını hem de yıllık elektrik sarfiyatından oluşan masraflardan kazanç elde ederek, önemli tasarruf elde edileceğini söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi bölüktaş mevkiinde bulunan  348 Ada, 27 parsel alanda bulunan belediyeye ait arazi üzerinde projelendirilen fotovoltaik güç sistemi güneş panelleri sayesinde elde edilecek 899 KW'lık elektrik enerjisini belediye bünyesinde kullanacaklarını belirten Başkan Arısoy, Gülşehir'de yine bir ilki gerçekleştirerek, çağa ayak uydurulan ve çağın gerekliliği olan proje ile hem doğal kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaklarını kaydetti. 

Projenin Gülşehir'e hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Vahdi Arısoy, Gülşehir Belediyesi olarak yaptıkları güneş enerjisi santrali projesinin Türkiye’de kamu tarafından bu alanda geçekleştirilen ilk projelerden biri olduğunu vurguladı.
 
ARISOY: “ÇALIŞIYORUZ ÇÜNKÜ GÜLŞEHİR’İ SEVİYORUZ”
Gülşehir Belediyesinin artık üreterek tasarruf eden bir Belediye olduğunu vurgulayan Başkan Arısoy, “Bu projemizi Allah izin verirse önümüzdeki aylarda faaliyete geçirerek gelecek yıllarda kendi elektriğimizi üreten bir belediye inşa edeceğiz. Gülşehir için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Ben şimdiden Gülşehirimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu