Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı.
Hacıbektaş ilçesi Çilehane Mevkii’nde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş birlikte halkı selamlayarak giriş yaptılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş salona birlikte girerek halkı birlikte selamladı. Salondakiler de,çeşitli sloganlarla karşılık verdiler. 


Geniş güvenlik önlemleri alınan 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Kültür ve turizm Müdürü Cengiz Ekici, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu,Kartal Belediye Başkanı Altın Ok Öz, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, alevi dedeleri, alevi dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri ve alevi vatandaşlar katıldı.

Salonda Türk bayrağı dışında herhangi bir parti flaması açılmaması istendi. Uyarı üzerine salonda Türk bayrağı dışında hiçbir partinin flaması açılmadı.

Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerine katılan TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri için sevgi ve hoşgörü şehri Hacıbektaş ilçemizdeyiz. “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.” (Hacı Bektaş Veli) Birlikte Türkiye ‘yiz. dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gönderdiği mesajda, Hacı Bektaş gibi gönül erlerinin manevi mirasının devam ettiğini belirtti, “İnanıyorum ki son günlerde yakaladığımız bu milli mutabakat ve kardeşlik iklimi güçlenerek devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Hacı Bektaş Vali’yi Anma etkinliklerinde bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insana duyulan sevginin temelini adaletin oluşturduğunu belirterek, “Hacı Bektaş Veli, hatalardan arınmanın yolunun özeleştiriden geçtiğini bizlere öğretmiştir. Sorunları nefretle ve öfkeyle değil, sevgi ve adaletle çözmüştür” dedi.


Törenlere hükümeti temsilen katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ta Hacıbektaş'tan Birlik ve beraberlik mesajları gönderdi. Kurtulmuş, Hacı Bektaş Veli’nin Anadolu’yu Türkleştirenlerden ve Müslümanlaştıranlardan olduğunu belirterek, ”Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin öğretileri, Anadolu’da başlayıp, Rumeli’yi de sarmıştır" dedi. Hacı Bektaş Veli’nin ’İncinsen de incitme’ öğretisine bugünlerde daha da çok ihtiyaç duyduklarını kaydeden Bakan Kurtulmuş, "Bir olarak, iri ve diri olarak bir ay önce hep birlikte bayrağımıza sahip çıktık. Bundan sonra da özellikle eğitim ve kültür hayatımızda genç kuşaklara olabildiğince sade olarak çaba göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. 



"Hakikatin ilk makamı, öleceğimizin bilinmesidir." Hünkâr Hacı Bektaş Veli