NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bir Üniversitenin faaliyete geçirilmesi konusunda 2013 Yılı önemli kararların alındığı bir yıl oldu.

Geçtiğimiz yıllarda da başta Cumhuriyet Halk Partili Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun sık sık ifade ettiği Hacıbektaş Üniversitesi vurgusu kurulan Vakıf ile daha da belirginlik kazandı.

Halen Nevşehir Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar bölümünün bulunduğu Hacıbektaş ilçesinde kurulacak olan Vakıf Üniversitesi ile ilçe de nüfus yoğunluğunun artırılması, ilçenin ekonomik, sosyal, kültürel ve Sportif açıdan daha büyük bir canlılık kazanması hedefleniyor. 
CHP İstanbul Milletvekili, Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile Bayram Aydoğmuş, Rıza Baş, Ruhan Selçuk, Güllizar Cengiz, Memet Çamur, Emrullah Çetin, Hüseyin Çetin, Bennur Durmuş, Ali ErdoğanMetin Feyzioğlu, Dönsel Güler, Miyase İlknur, Behçet Karabacak, Dilek KArabacak, Mustafa Karabacak, Turan Karakaş, Selvi Özen, Mürsel Öztürk, Şahlan Öztürk, Ali Aydın Sarıçoban, Hülya Ercan sarıçoban, Ali Naki Selmanpakoğlu, Oktay Selmanpakoğlu, Ali Rıza Selmanpakoğlu, Döndü Şentürk, Hüseyin Şentürk, Miktat Şentürk, Murat Taşdemir, Feyzullah Torun, Demet Erdemir Yeşiltaş, İrfan Hüseyin YıldızMuharrem Yılmaz, Cemil Zengin tarafından Hacıbektaş Veli Kültür Turizm ve Üniversite Vakfı kuruldu. Vakfın amaçları arasında, Anadolu kültürünü, Türk kültürünü ve Hacıbektaş Veli kültürünü yurt dışında ve yurt içinde araştırmak, incelemek ve tanıtmak. Hacıbektaş tarihin derinliklerinden gelen Anadolu'nun çok önemli kültür ve turizm merkezlerinden birisidir. Kültür mirası Milattan Önce 5 binli yıllara kadar dayanmaktadır. Söz konusu kültür varlıklarını, gün ışığına çıkartılmamış olanlarını bilimsel yaklaşımla araştırıp insanlığın ilgisine, bilgisine ve yararlanmasına sunmak. Kültür ve tabiat varlıklarımızın korunmasını sağlamak. Kültürel mirasın korunma ve yaşatılmasında bilimsel yaklaşımla halkın aydınlatılmasını sağlamak, halkın katılımına öncülük etmek, tarihi ve kültürel yapı ile turizmi canlı tutmak için gerekli önlemleri almak. Yurdumuzda eğitimin öneminin her geçen gün artması ve ihtiyaçların Avrupa standartlarına göre varlığı dikkate alındığında Hacıbektaş’ta Hacıbektaş Veli Üniversitesi ile önemli bir eksikliğin tamamlanmasına ve her alanda, her seviyede eğitim kurumları oluşturulmasına katkı sağlamak yer alıyor.