Ntso İftarına Katılan Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu: ‘Selimiye Vakfı Sayesinde Selimiye Camii Sahipsiz Kalmayacak’
‘Hemşehriniz Parmaksız’la Ne Kadar Övünseniz Azdır’

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği protokol siyaset ve bürokratların yanı sıra NTSO üyesi iş adamlarını bir araya getirdi. Dedeman Otelde düzenlenen iftar yemeğine  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir AK parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir MHP Milletvekili Mehmet Varol,AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen Vali Yardımcıları Vural Demirtaş ve Hasan Kayhan, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Nevşehir Baro Başkanı Necmi Öncül, Borsa üyeleri, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Oda üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanlarının yanı sıra civar illerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası,Ticaret Odası ve Borsa Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

Yaklaşık bin 600 kişinin katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız birlik beraberlik ve huzur içerisinde bir Ramazan Ayının daha geride bırakıldığını belirterek, ‘Ramazan Bayramının Tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

Daha sonra söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, iftar yemeğini düzenleyen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız ile 15 yıldır birlikte çalıştığını belirterek, ‘NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız’a Borsa Başkanı İbrahim Salaş’a ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın’a teşekkür ediyorum. Ben bu 3 başkandan da memnunum Allah’ta onlardan memnun olsun. Arif kardeşimle birçok çok stratejik işleri birlikte yapıyoruz. Zaten TOBB’un Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu’nda yani beyin takımında Arif kardeşimiz yer almakta ve her türlü desteği bizlere vermektedir. Yine hemşerinizle gurur duyacağınız başka bir konu ise  bütün Türkiye’deki gümrük kapılarının modernizasyonunu beraber yapıyoruz. Bu Türkiye’nin yüz akı projesidir. Bu güne kadar Birleşmiş Milletlerin tüm dünyaya tavsiye ettiği tek bir proje var o da gümrük kapılarıdır. Birleşmiş Milletler tüm dünyaya 200 ülkeye ‘Eğer Kara Gümrük kapılarınızı modernize edecekseniz Türkiye gibi yapın’ diyor. Bununda başında M.Arif Parmaksız var kendisine de huzurlarında teşekkür ediyorum. Hemşerinizle ne kadar övünseniz azdır’ şeklinde konuştu.

‘SELİMİYE SAHİPSİZ DEĞİL’

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, M.Arif Parmaksız’ın Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ile birlikte hayırlı bir işe vesile olduğunu belirterek Edirne’deki ecdat yadigarı Selimiye Camii için Selimiye Vakfını kurduklarını belirterek, ‘Biliyorsunuz Batıdan  girildiğinde Osmanlının görünen ve Mimar Sinan’ın Ustalık dönemine ait en büyük eseri Selimiye Camii için bundan sonra sahibi var dedik ve bir Selimiye Vakfı kurarak Selimiye Caminin Bakım onarım ve diğer giderlerini üstlendik bu görevide başka kimseye de bırakmayacağız bundan sonra Selimiye’nin de sahibi var’ dedi.

Hisarcıklıoğlu Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının tıpkı otellerde uygulanan yıldız uygulaması gibi odalarda uygulanan kriter uygulamasında beş yıldızlı oda statüsünde olduğunu  belirterek, ’Bugün Nevşehir’deki Odamızın uluslar arası kuruluşlar tarafından akredite edilmiş beş yıldızı vardır. Bu Avrupa Ülkelerinde oda üyelerine verelin hizmet kalitesiyle Nevşehir’de oda üyelerine verilen hizmet kalitesinin aynı olduğunun göstergesidir bu sebeple başta çalışanlara yöneticilere ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum’ dedi. 

Hisarcıklıoğlu konuşmasının sonunda 78 milyon Türk Halkının birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğunu belirterek. ‘ Birlikte Rahmet ayrılıkta azap vardır inşallah Allah birlikteliği hepimize nasip eder bu birlik ve beraberlik olduğu sürece Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Bu mübarek günde duamız Allah’ın birlik ve beraberliğimizi bozmamasıdır’ şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir’de bir iftar yemeğinde bu birlik ve beraberliği sağlayan  NTSO yönetim kurulu başkanı M.Arif Parmaksız’a teşekkür ederek, ‘Türkiye’nin büyümesi gerekiyor Nevşehir’inde büyümesi gerekiyor Nevşehir’de yapılması gereken çok şey var.Bunun yapılması için gerekende birlik ve beraberlikten geçiyor’ dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de yaptığı konuşmada, Ramazan aylarının insan ömrünün en değerli günlerinden biri olduğunu belirterek tüm Nevşehirlilerinin Ramazan Bayramını Kutladı ve bu bayramın tüm İslam Alemi’nde akan kanların durmasına vesile olmasını diledi.

Son olarak söz alan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Nevşehir’de yapılacak her şey için Nevşehirlinin bir araya gelebileceğini gösteren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Arif Parmaksız’a teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmalardan sonra NTSO  yönetim kurulu başkanı M.Arif Parmaksız tarafından günün anısına 14 yıl önce Rıfat Hisarcıklıoğlu Nevşehir ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı ile dev boyutta Hitit testisi hediye edildi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’da protokole TOBB tarafından yayınlanan Dede Korkut Hikayeleri kitabını hediye etti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra Nevşehir Ürgüp ilçesine geçerek Ürgüp Meydanında vatandaşlarla ve oda üyeleriyle sohbet etiler.