Tüm dünyaya insanların ne kadar iyi olduklarını göstermek ve insanları birleştirmek için bisikletle dolaşacak olan 42 yaşındaki Mark Koelen, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine geldi.

Hollanda'dan yola çıkan ve dünyayı bisikletle dolaşacak olan 42 yaşındaki eski futbolcu Mark Koelen turu kapsamında Ürgüp'e geldi. 


Hollanda’dan Ürgüp’e bisikletle gelen Koelen, amacının insanların güzelliklerini ortaya çıkarıp insanların iyi olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak olduğunu söyledi. Hollanda Nevşehirliler Federasyonunun davetlisi olarak Ürgüp'e gelen Hollandalı Koelen'a Ürgüp Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

Hollandalı Mark Koelen,Ürgüp Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Faruk Özzengin tarafından Ürgüp ve Kapadokya hakkında bilgilere verilerek en güzel şekilde ağırlandı.

2 gün  Ürgüp Belediyesinin misafiri olacak olan Koelen, Nevşehir’den Kayseri, Konya, Malatya, Van güzergahı Üzerinden İran’a geçecek. İran’dan tekrar yola çıkacak olan Koelen, Türkistan, Kazakistan, Hindistan, Nepal, Bangladeş, Mymmar, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Güney Amerika’dan sonra yeni bir yol haritasıyla dünya turuna devam edecek.


Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk'e, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a ve Faruk Özengin beye sonsuz teşekkür ediyorum diyen Koelen, “ Buradaki amacım tüm insanlara aslında insanların ne kadar iyi olduğunu göstermek. Dünyanın farklı yerlerinde farklı insanlarla tanışıp onları bir araya getirmek” olduğunu söyleyerek, gittiği yerlerde tanıştığı insanlara bileklik hediye ettiğini bu sayede aralarında bir bağ kurduğunu ifade etti.