Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Din Görevlileri ve Camiler Haftası” faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen Din görevlileri arası Bölge yarışması Nevşehir Merkez Kurşunlu camiinde gerçekleşti.

Yarışmaya Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere sekiz il birincisi katıldı. Çok çetin ve heyecanlı geçen yarışmayı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Din görevlileri, Kuran kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Komisyon Başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya’nın yürüttüğü Yarışmanın Jüri Üyeleri ise İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammet Çınar ve Uzman Vaiz Uğur Kuru’dan oluştu.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Öztürk; ”Bu yarışmanın Kazananı Hazreti Kurandır. Dini Mübin’i İslam’dır. Kim kazanırsa kazansın kazanan Din Görevlisidir” dedi.

Komisyon Başkanı Ali Sarıkaya ise Yaptığı konuşmada “Başkanlığımızın Din hizmetlerinde verimliliği artırmak, hafızlık müessesesini geliştirmek, hafızlığı teşvik etmek ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla organize ettiği bu yarışmaya Başkanlığı temsilen katılmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlere Başkanımızın selamını getirdim. Yarışmacı hafızlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Birbirinden güzel okuyan Hafızlarımıza bundan sonraki hayatlarında ve hizmetlerinde başarılar dileriz.

Yarışma birincisi Aksaray’dan katılan Ekrem Uçara hediyesini Vali İlhami Aktaş, ikincisi Kayseri’ den katılan Selman Gündüz’e hediyesini Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Üçüncüsü Nevşehir’den katılan İsa Karaşahin’e hediyesini Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı verdiler. Dördüncü ilan edilen diğer yarışmacılara ise hediyelerini İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit verdi.

Misafirlere yapılan İzzeti ikram ile program sona erdi.