Suriye’de başlayan savaşın ardından İHH Nevşehir gönüllülerince başlatılan kampanya çerçevesinde  içerisinde hayırseverlerden toplanan temel gıda maddeleri ve giyecek eşyalarının bulunduğu 121. yardım tırı Gülbahçe önünde düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.
         Burada konuşan İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, 121. Yardım tırı içerisinde bulunan 21 ton patates, 68 çuval un, 250 kg peynir, mercimek, ,bulgur, Fasulye, nohut, sıvı yağ, bebek bezi, muhtelif temel ihtiyacı içeren gıda kolileri, bebek arabaları,, 397 çift ayakkabı, 9871 adet muhtelif elbise diğer temel gıda maddeleri, giyecek ve eşyaların Yayladağı bölgesindeki Türkmenlere Nevşehir İHH ( İnsan Hak ve Hürriyetleri ) derneği aracılığıyla ulaştırılacağını kaydetti.

         Öncel, Suriye’de savaşın başladığı ilk günden itibaren Nevşehirli hayırseverlerin Müslüman ve Türkmen kardeşlerine yardımda bulunduğunu belirterek: “Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz için bundan sonrada yardımlarımız devam edecek. Bu konuda bizlere destek veren hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.. Desteğini her zaman esirgemeyen işadamlarımıza ve kadir şinas halkımıza teşekkür ediyoruz..” dedi.
         Öncel’in konuşmasının ardından yardım tırı yapılan dua ile birlikte Suriye’ye uğurlandı.