Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunda, "Dini değerlerimize toplumsal duyarlılığı arttırma projesi" kapsamında aşure günü düzenlendi.

Her yıl Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak geçer.  Bu ay bizler tarafından sadece Aşure aşı olarak bilinse de bu ay aslında bolluk bereket ayıdır. Bu ayın bu gününde Yüce Allah 10 peygamberine 10 ihsanda bulunmuştur. Bu yüzden Aşure gününde farklı etkinlikler yapılır. Bunlar arasında en yaygın olanı ise Aşure aşıdır. Biz de dini değerlerimize toplumsal duyarlılığı arttırma kapsamında okulumuz eylem planında da yer alan öğrencilerimize Aşure gününün önemini kavratmak için “Öğrencilerimizle birlikte Aşure” etkinliği düzenledik.
Bu etkinliğimize Ürgüp Kaymakamımız Sayın Mehmet MARAŞLI, Belediye Başkanımız Sayın Fahri YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Savaş ÖZDEMİR ve okul müdürleri katıldı. 
Bu etkinliğin düzenlenmesi ve özellikle Aşure aşının malzemelerinin temini, yapımı ve dağıtılmasında okulumuzun tüm öğretmenlerinin maddi ve manevi katkısı bulunmuştur.
Öğretmenlerimize bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.