Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Değerlerim Şahsiyetimdir Projesi tüm okullarda uygulanmaya devam ediyor.
İlçe milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Değerim Şahsiyetimdir” Projesi kapsamında olan “Vatan Sevgisi” değeri için Mustafa-Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulu “Vatan Sevgisini Anla, Hisset, Yaşat”  programı düzenlendi. 

Program kapsamında Ürgüp İlçe Emniyet müdürlüğü ve İlçe Jandarma komutanlığı ziyaret edilerek ne şartlar altında ve nasıl bir ortamda vatan savunmasının gerçekleştirildiğini öğrencilerin görmeleri sağlandı.

Programın ikinci aşamasında İlçe Jandarma Komutanı Okan ÖZCAN, Garnizon Komutanı Timur BUDAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR İmam Hatip Orta Okulunun daveti ile öğrencilerle buluştu.

Jandarma Komutanı Okan ÖZCAN ve Garnizon Komutanı Timur BUDAK vatan sevgisini ve vatan sevgisinin meslekleriyle ilişkisini öğrencilerle paylaştı.

Programda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Okan ÖZCAN Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlatarak öğrencilerimizin şu anki en önemli görevlerinin ders çalışmak olduğunu belirtti.

Program sonunda Okul Öğrencilerinin okuduğu hatim, 5. Sınıf öğrencilerinin yaptığı dua ile tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.