Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir müdürlükte çalışan kadın personellerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı.

Demir Müdürlükte çalışan kadın personelleri tek tek ziyaret ederek onlara gül verdi. İlgi karşısında çok mutlu olan personeller bu zarif ve düşünceli davranışlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e teşekkür ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ‘Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren kadının siyasi ve sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, batılı ülkelerin pek çoğundan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın, Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarının bulunduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir. Aile bütünlüğümüzün ve toplumsal yapımızın teminatı olan kadınlar başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde de şüphesiz ki en önemli paya sahiptir. Ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlar ve gelişmelerde en önemli rolü üstlenen kahraman kadınlarımız; kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanının kurtuluşunda asla unutulmayacak feragat ve fedakârlıkların timsali olmuşlardır. Ülkemizin terörle mücadelesinde evlatlarını ebediyete uğurlayan şehit annelerinin metaneti ve 15 Temmuz’da korkusuzca meydanlara atılan kadınlarımızın cesareti her türlü takdirin üstündedir. Kadın iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, merhamet timsali ve şefkat abidesi ve hepsinden önemlisi Allah’ın en güzel bir şekilde yarattığı güzel, zarif, nazik bir kul. İslam’da kadın Sultandır, yüce dinimiz kadına erkekten daha fazla değer vermiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyuruyor; “Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar Allahu Teâlâ’nın size emanetidir. Onlara karşı yumuşak olun, iyilik edin.” Bu duygu ve düşüncelerle kadın öğretmenlerimizin, personellerimizin, velilerimizin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.