Bugün Nevşehirli değerli bir hemşehrimiz "www.fibhaber.com" WhatsApp İhbar Hattına gönderdiği yazısında Nevşehir Külliye Camii'nin son durumu hakkındaki endişelerini bakın nasıl dile getirmiş:

Nevşehir Külliye Camii'nin içler acısı hali... 

İyi akşamlar FİB Haber,
Ekteki görüntüler Külliye Camiinden bugün çekilen görüntüler. Bu haliyle içler acısı durumu FİB haber sitenizde gündeme getirseniz acaba ilgilenen olur mu. Hasan Ünver'in başlattığı için mi bu mükemmel eser bu halde bırakıldı. 
40 yıldır Türkiye'nin 81 vilayetinde hatta yurtdışında yapılan camiler için Nevşehir halkından milyarlarca lira yardım toplandı. Şimdi de Türkiye'nin her tarafında bu cami için yardım toplanamaz mı? Müftülük  neden bu işlere el atmaz. Türkiye Diyanet vakfı yıllardır vatandaştan trilyonlarca yardım topladı. Şimdi de bu camiye onlar da katkıda bulunsunlar. Daha şimdiden bu hale gelmiş önümüzde uzun bir kış var. Yağmur kar üzerine yağınca Nevşehir'in bu güzide eseri ne hale gelir. Yazık harcanan onca paraya. Bir şekilde bu inşaatın bitmesi lâzım. Yetkili herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Yerel seçimler bittikten sonra burasıyla kimse ilgilenmez. FİB haber'de bir şekilde bunu haber yapsanız belki birileri gayrete gelir birşeyler yapılır. Gerçekten yazık. Iş işten geçmeden birşeyler yapmak lâzım. Saygılarımla...

Nevşehir Külliyesi ne zaman açılacak? Nevşehir Külliyesi ne zaman tamamlanacak?

Nevşehir belediyesinin öncülüğünde başlatılan ve hayırsever iş adamlarının şu ana kadar ciddi katkılarının bulunduğu Külliye camiinin ne zaman ibadete açılacağı merak konusu. İbadete açılmasıyla birlikte il merkezinin en büyük ibadethanesi olacak Külliye camiinde edinilen bilgiye göre halen hayırseverlerin destekleri bekleniyor. İçerisinde Nevşehir il müftülüğünün yanı sıra eğitim kurumlarının da yer aldığı külliyenin bir bütün halinde ne zaman tam anlamıyla halkın hizmetine sunulacağı konusunda Nevşehir Belediyesinin açıklamada bulunması bekleniyor.