NEVŞEHİR(MHA) 52.Ulusal 26. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Ve Kültür Sanat Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen Şiir Yarışmaları Şartnamesi doğrultusunda yarışmaya katılan eserler oluşturulan Jüri tarafından değerlendirmelerinin ardından 01 Ağustos 2015 tarihinde Hacıbektaş Belediyesine teslim edilecek.

15-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde ‘Hece Vezni ve Serbest Vezin’’ Dallarında şiir yarışmaları düzenlendi. Her iki yarışmanın konusu; Hacı Bektaş Veli’nin “Kadınlarınızı Okutunuz”    özdeyişiyle alınan mesaj. Yarışmaya katılan şiirlerin hiçbiri yayınlanmamış olması ve bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor.

Yarışmalara en çok üç şiir ile katılına bilir. (ayrı, ayrı), Her şiir iki nüsha olacak. Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklar, Yarışmacılar şiirlerini daktilo, bilgisayar veya okunaklı olarak el yazısı ile yazabilirler. Şiirler ayrıca Cd ile gönderilecek.

Yarışmacılar ad, soyadı, mahlası, özgeçmişi ve tebligat için açık adresi ve telefonu yazarak bir zarfa koyup zarfı kapatacaklar ve üzerine’’Rumuzu, şiirin adını ve hangi dalda yarışmaya katıldıklarını yazacaklar, üzerine yine sadece ‘’Rumuz’’  yazılı ikinci bir zarfa şiirini koyarak kapatacaklar. Her iki zarfı üçüncü bir zarfın içine koyarak Hacıbektaş Belediyesi’ne teslim ettiler. Şiirlerini posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerildi.

Jüri değerlendirmesini yaparak şiirlerle rumuzları yazılı tutanağı 01 Ağustos 2015 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edecekler. Yarışmanın sonucuwww.hacibektas.bel.tr internet adresinden duyurulacak. Hacı Bektaş Veli Anma Kurulu kendisinde bulunan rumuz zarflarını açarak dereceye girenlere ödüllerin verilmesi konusunda tebligatta bulunacak.

Her iki yarışmada birincilik ödülünü kazanan şiirin sahibi, şiirini 16 Ağustos 2015 tarihinde saat 10’00 da  yapılacak olan açılış programında alacaklar.