Nevşehir Tuzköy çevresindeki yapı taşlarında ve suyunda yer alan, kanserojen içerikli `ereonit` maddesi son 30 yılda yüzlerce insanı kanser etti.

Öyleki  bin 600 nüfuslu Tuzköydeki iki mezarlığın `kapasitesi` doldu.

Yaşanılan bu iç acıtıcı dram karşısında, Yeni yaşam yerlerine konutlar yapılarak Taşında, toprağında kanserojen madde bulunan Nevşehir’in Tuzköy kasabası daha uzak bir noktaya taşınmıştı.

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre; Nevşehir`in en eski yerleşim alanlarından biri olan Tuzköy`ün sakinlerinin kendileri için yapılan yeni yerleşim yerlerine geçmesiyle vatandaşlar tamda rahat etmişken aldıkları bir haberle adeta şok etkisi ile sarsıldı.

İşte o çarpıcı iddialar:

Taşında, toprağında kanserojen madde bulunan Kanserli köy olarak bilinen Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy mahallesinde, Kanser nedeniyle yaptırılan 240 konut sakinleri için Haciz işlemlerinin başlatılması şoku yaşanıyor.

Kanser nedeniyle ,Gülşehir’in Tuzköy mahallesinde daha önce Belediye Başkanı Ümit Balak döneminde yaptırılan 240 konut için yaklaşık 6-7 sene önce kuraların çekilip, vatandaşların eski yerleşim bölgesini boşaltarak kendileri için yapılan bu konutlara oturulduğu belirtilerek, bize o zaman bu yeni yaşam alanlarıyla ilgili hiçbir ödeme yapılmayacağı söylenmişti. Bizde bu şekilde eski evlerimizi boşalttık. Kura çekimi sonrası tapu almaya gittiğimizde Bayındırlık tan bize imza atmamız istendi bizde imzamızı attık ve evlerimize taşındık.

Yıllar sonra şimdi bize borç çıktı.20 gün içinde ödeme yapmaz isek bize Haciz işlemlerinin başlatılacağı tebliğ edildi. 240 konutta vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor.Hiçbirinin bu parayı ödeme şansı yok böyle bir geliri de yok diyerek mağdur olduklarını dile getiriyorlar.

 
TUZKÖY'DE VATANDAŞ ÇARESİZ...! Bizi KANSER Etmeyin...!

Tuzköy de ki 240 kişiye yapılan tebliğle 20 gün içinde ödeme yapılmadığı takdirde icra takibi başlanacağı belirtiliyor.

Tuzköylü Vatandaşlar, ödeme gücümüz yok sıfır zaten hepimiz Borçluyuz. Bize şimdiye kadar bu konuda hiç bir bilgi verilmedi. Zaten bu konuda büyük bir şok yaşıyoruz.Mağduruz ve uğradığımız bu haksızlık için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse Eylem yapmayı düşünüyoruz.

İşte Tuzköylü 240 Konut sakinlerinden yükselen o sese gelin bir kulak verelim: 

-Bayındırlık tan tapu almaya gidildiğinde okumadan imzaladık.
-Ama haberimiz yoktu ödeme yapılmayacağı söylenmişti.
-Vatandaş biz iki arada bir derede kaldık.
-Bıraksınlar bizi eski evimize dönelim.
-Kanser olmasın diye konut yaptılar bizi sıkıntı stresten kanser yapacaklar ....

Bırakın Kanserli evlerimize geri dönelim.

5 yıllığı ödemediğimiz için faiziyle beraber 5 yıllık ödeme için bizlerden 20 gün içinde 9.150 isteniyor...Daha sonra 13 yıl boyunca her yıl için 1,600 lira ödeme yapmamız isteniyor.,

Biz bu konuda hiç bilgilendirilmedik, şimdiye kadar kimse bize bir tebliğde bulunmamıştı. Boşalttığımız evlerimiz içinde eski evlerimize değerde biçilmedi. Eğer bize bu konuda yardımcı olunmayacaksa o zaman,evleri kendilerinin olsun bırakın Biz eski evlerimize geri dönelim diyorlar…

Tuzköylü Vatandaşlar yaşadıkları Çaresizliği ve içerisine düştükleri durum nedeniyle şimdi yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyorlar...