Teknoloji Transfer Ofislerinin sürdürebilirliği ve gelişmesi için temel fonksiyon ve gelir kaynağının Fikri Mülkiyet Hakları olacağı aşikârdır.
Ülkemiz için gerek Teknoloji Transferi gerekse Fikri Mülkiyet Hakları kavramlarının çok yeni ve tam anlaşılamamış olduğu durumu da göz önünde bulundurularak Kapadokya IP Günleri etkinliğini düzenleyerek bu eksikliği giderme konusunda katkı sunmayı planlamış bulunmaktayız. Fikri Mülkiyet Hakları konusunda ilk uluslararası organizasyonumuz Kasım 2015 te Erciyes Teknopark’ ta gerçekleştirilmiş 12 Üniversite ve TTOsu, özel şirketlerden çok sayıda katılım sağlanmıştır. TPE, European IPR Helpdesk, PATBASE-Minesoft, Türkiye’nin önde gelen patent ofislerinin kurucu ortak veya üst düzey katılım sağlanmıştır.
Yine ABD ve Lüxemburg’tan konuşmacıların bulunduğu 2016 yılı organizasyonumuzu ise Kapadokya yöresine taşıyarak Kapadokya IP Uluslararası IP Günleri adı altında 13 Üniversite TTO’su, 4 büyük patent ofisi, 1 Hukuk Ofisinin katılımıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu organizasyonda Üniversite ve TTO fikri haklar ekosisteminin geliştirilmesi için Türkiye’de ilk defa Teknoloji Transfer Ofisi Modül-4 (Fikri Haklar Modülü) çalıştayı gerçekleştirilerek TTO ların bu konularda yaşadığı sıkıntılar ele alınarak çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Çalıştay sonrasında oluşturulan Sonuç Raporu ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılmıştır.
Bu yıl ise Kapadokya Uluslararası IP Günlerinin ikincisini yine Kapadokya bölgesinde planlayarak bu işi geleneksel hale getirmiş bulunuyoruz. Fikri/Sınai Mülkiyet Hakları alanında Texas A&M, European IPR Helpdesk ve EPO (teyit bekleniyor) gibi uluslararası kurum ve kuruluşların da katılım göstereceği iki günlük konferans ve panel oturumlarının konuları ise TTO Profesyonellerinin gelişimine katkı sağlayacak ve farklı alan ve konularda deneyim kazanacak şekilde özenle seçilmiştir. Türkiye’deki birçok üniversite TTO sundan profosyonellerin katılım sağlayacağı organizasyon, 14-16 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Bu bağlamda teknoloji transferinin temeli olan Fikri/Sınai Mülkiyet Hakları konularının derinlemesine irdeleneceği, 6769 Sayılı yeni Sınai Mülkiyet Kanunu, TTO’lar açısından değerlendirileceği ve iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı, sponsor firmalarının ve  irtibat masalarının olacağı Kapadokya Uluslararası IP Günlerin’ de sizleri de aramızda görmekten büyük memnuniyet duyarız.