Kapadokya-Nevşehir kökenli ve Nevşehir’de yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi”, 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 17:30’da Avanos’taki Güray Müze’de açılacak.

Üç ay önce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (NEÜ GSF) Resim Bölümü Başkanı Savaş Kurtuluş Çevik öncülüğünde, Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle kurulan ve kısa zamanda otuz üyeli bir sanatçı topluluğuna dönüşen “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” tarafından düzenlenen sergi, 15 Kasım 2016 tarihine kadar görülebilecek. Resim, heykel, seramik, fotoğraf ve ebru dallarında üretilen 120 eserin yer alacağı sergide sanatseverler, Hakkı Atamulu, Necati Ayden, Kurt Link, Almut Wegner, İsmail Başer gibi dünyaca tanınan sanatçıların eserlerini de görme fırsatı bulacak.

Kapadokya Sanat İnisiyatifiÜç ay önce NEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Savaş Kurtuluş Çevik öncülüğünde, Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle kurulan Kapadokya Sanat İnisiyatifi, Kapadokya-Nevşehir kökenli ve/veya bölgede yaşayan sanatçıları bir araya getirerek bölge adına kalıcı eserler bırakmayı hedefliyor. Kapadokya Sanat İnisiyatifi adına bölgenin sanatçıları tarafından üretilen eserlerin yer alacağıbir çağdaş plastik sanatlar müzesi kurma hayalini paylaşan 30 bölge sanatçısı, düzenli toplantılarda bir araya geliyor.

İlk proje olarak I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’ni düzenleyen inisiyatif, sergi, panel gibi sanatsal etkinliklerle aktif çalışmalarını sürdürmeyi amaçlıyor.I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nde eserleri sergilenecek sanatçılar şöyle belirlendi:Hatice Abalı, Aydın Afacan, Charlotte van den Akke, Yaşar Alan, Aliye Altunbilek, Hakkı Atamulu, Emine Ağca, M. Birol Akalın, Mehtap Soğuk Aldoğan, Deniz Ay,Dilan Ay, Necati Ayden, Betül Aytepe, Osman Aytekin, M. Aydın Avcı, Sibel Avcı, Muhammet Aytekin, Burcu Barakacı, Tığçe Başbuğ, İsmail Başer, Mithat Bektaş, Naile Bozkurt, Hülya Canbaz, Savaş Kuruluş Çevik, Işık Çuhacıoğlu, Ercan Demir, İsmet Demir, Gülay Demirtaş, Mehmet Düzgün, Levent Düzgün, Özlem Sağlıyan Eligül, Bahadır Cem Erdem, Erdem İbaş, Murat Gülyaz, Muharrem Gürdal, Aybike Karakurt, Mehmet Kaya, Kamber Koç, Hikmet Koyuncu, Hüseyin Macar, Tayfun Küçükcan, Kurt Link, Gabrielle Reeves Oral, Serkan Paydak, Seda Özcan Özden, Gülçin Öntaş, Kaan Sarı, Veysel Sarı, Fatma Sevi, Meral Sümer, Saliha Sümer, Mekbule Zeynep Sümer, Birsen Şimşek, Claud de Tain Tokmak, Olcay Tan, Yılmaz Topçu, Ayşe Torun, Gülbin Tuna, Abdullah Erhan Özer, Tülin Özyurt,Hakkı Özyürek, Umut Güvendi Ulutaş, Selçuk Ulutaş, Selma Sukayar Varol, Uğur Yayla, Noyan Yayla, Hadika Yalçın, Ümran Yayla, Esin Yazıcı, Yunus Yılmaz, Göksu Yener, Hülya Yücel, Almut Wegner, Leonie Zikos.GSF Resim Bölümü Başkanı Çevik’ten TeşekkürNEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Savaş Kurtuluş Çevik, “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” nin oluşumunda kendilerine destek verenlere teşekkür etti.Çevik “ İnisiyatifin oluşum sürecinde bizlerle birlikte olan ve desteklerini esirgemeyen değerli sanatçılarımızın,  Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz’ın, Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Özyurt’a,  Güray Müze adına Güray Tüysüz’e, Bebek Müzesi kurucusu ve kürtörleri Serkan Paydak ile Sibel Gül hanımın, Ressam İsmail Başer ile Ressam Uğur Yayla’ ile daha ismini sayamayacağımız bir çok otel ile yerli ve yabancı işletmecinin büyük destekleri oldu.  Kendilerine tüm sanat camiası adına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen ve kendisi de bu bölgenin insanı olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) akademisyen sanatçı arkadaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum” dedi.