Kapadokya’nın ilk özel müzesi olan Ortahisar’da hizmet veren Özel Kapadokya Kültür Müzesi’nin yeni markası “Fasıl Cappadocia” devam ediyor.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Handan Saner eşliğinde 28 Kasım 2015 Cumartesi günü akşamı ve her cumartesi günü gerçekleşen “Fasıl Cappadocia”da usta aşçısından “Özel Balkan Sofrası” misafirlerini bekliyor.

Kapadokya’da fasıl eğlencesine farklı bir kalite getirmeyi hedefleyen “Fasıl Cappadocia” misafirlerin kendilerini özel hissetmeleri adına sadece 60 kişi ile sınırlı.

Üsküp Çorbası, Pincur, Urda, Tavce Gravce ve Gırne yemeklerinin yanı sıra Balkan tatlısı Trileçe’yi de unutmayan “Fasıl Cappadocia”, Türk Sanat Müziği sanatçısı Handan Saner ile birlikte misafirlerine doyumsuz bir lezzet sofrasını sunmayı planlıyor.

Neden Balkan Sofrası?

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar’da, Rumeli’de egemen olduğu yüzyıllar boyunca, yemek kültürü de oldukça zenginleşmiş ve çeşitlenmişti. Etnik açıdan Balkanların çok kültürlü yapısının da bu zenginlikte etkisi büyük.  Zamanla göçedenlerle birlikte Anadolu’ya taşınan bu lezzet zenginliği, çorbasından tatlısına, sebze yemeklerinden etli yemeklere kadar günümüzde sofralarımızı şenlendirmeyi sürdürüyor.

Fasıl Cappadocia da bu lezzet sofrasını Kapadokya’ya gelen misafirler ve Kapadokya’da yaşayan vatandaşlara sunmayı arzuluyor.

REZERVASYON ŞART

Balkan sofrasının yanı sıra Türk yemeklerine yer veren Fasıl Cappadocia’ya rezervasyon yaptırmak gerekiyor.  Sadece 60 kişinin kabul edildiği “Fasıl Cappadocia” eğlence programına katılmak ve bilgi almak isteyenler 0541 384 7 384 veya 0384 343 33 44 nolu telefonları arayabilirler.  

İlgililer, www.fasilcappadocia.com,  Facebook ve Twitter’da da etkin olan “Fasıl Cappadocia”ya sosyal medya üzerinden de ulaşabilirler.