Karacaşar’a her gittiğinde bir şeylerin değiştiğini gördüğünü ve bu değişiklikleri gerçekleştiren ekibe dua ettiğini belirterek sorusuna devam eden Gümüşsoy, görev süresince yapmayı düşünüp de yapamadığı bir çalışma kaldı mı? Şeklindeki sorusu üzerine:

Başkan Akcan, “mutlaka birçok planlarımız vardı. Ancak bunların en önemlisinin kasabada bulunan ve kullanılmayan okulu bakanlıktan devralıp düğün, sünnet ve toplantıların yapılabilineceği bir kültür merkezi haline getirmekti. Hep bunu yapmayı düşündüm. Konu ile gerekli girişimlere başlamıştım. Tabi bu yazışmalar uzun sürdüğü için yetiştiremedik. Ancak hala yazışmalar devam ediyor. Süreç dahilinde önümüzdeki 1 yıl içinde imkanlar ölçüsünde başarmaya çalışacağım. İnşallah başarırız ve Karacaşar’ı bir kültür merkezine kavuştururuz.”dedi.

İkinci soruyu platform üyesi Lokman Tosun yöneltti. Sohbet esnasında edindiği bilgilere göre, Karacaşar Belediyesinin kapanması ve Gülşehir’e mahalle olması konusunda bazı şartların oluşacağını ve bu şartların yerine getirilmesi durumunda katılımın sağlanacağını belirtiyorsunuz. Bu şartların ayak direme olmadığını tahmin edebiliyorum. Öne çıkarttığınız şartlar neyi içeriyor?”

Öncelikli hedeflerinin belediyeyi kapanmaktan kurtarmak olduğunu belirterek sözlerine devam eden Muammer Akcan, “olası kapanma durumunda Karacaşar’ın köy olmasını istemiyorum. Halkta istemiyor. Gülşehir’e bağlanması ve belediye hizmetlerinden yararlanması avantajdır. Belediyede görev yapan norm kadroda bir sorun olmaz ancak belediyede çalışan diğer işçiler var ayrıca ulaşım hizmeti var.  İşçilerin çalışması ve ulaşım hizmetinin devam etmesi bizim için önemlidir. Diğer taraftan belediyede birçok araç gereç bulunmaktadır. Bunlar bizim değerlerimizdir. Elbette kaygılanıyoruz.”dedi.

Oturumun en kayda değer sorusunu Gülşehir Belediye Meclis ve Platform Üyesi Erdoğan Çamak, yöneltti. Çamak, belediyenin kapanması durumunda Gülşehir’e mahalle olma konusunda belediye meclis kararı alınacağını, bu kararla Gülşehir Belediyesine başvuru yapılacağını belirterek, Karacaşar Belediyesinin birleşme talebini Gülşehir Belediye Meclisinin ret etmesi durumunda nasıl bir yol çizileceğini sordu.

Karacaşar Belediyesi olarak kapanmamak için gerekli adımları attıklarını belirten Akcan, olayın yargı sürecinin devam ettiğini söyledi. Akcan, “Yargı sürecinin ne olacağını şimdiden kestiremiyoruz. Her iki ihtimal için gerekli önlemleri alacağız. Karacaşar Belediyesi olarak Mayıs ayının ilk haftasında gerek halk gerekse meclis üyelerimizle alacağımız karar doğrultusunda Gülşehir Belediyesine başvurumuzu yapacağız. Gülşehir Belediye Meclisinin alacağı kararın ne olacağını ben bilmem. Bunu onlar değerlendirecek… Biz gerekeni yapacağız… Karacaşar’ı yabana atmamak lazım. Karacaşar sesiz sakin ve modern bir yerleşim yeridir. Gülşehirli yâda başka bir yerli olup ta Karacaşar’da yaşamak, ikamet etmek isteyenler de olacaktır. Bu da göz ardı edilmemesi gerekir.”şeklinde konuştu.

 

Oturumun devamında Cafer Canikli’nin sorusu geldi.  Karacaşar Belediyesinin başarılı çalışmalarını gerek basından gerekse halkın söylemlerinden takip ettiğini, bölgedeki belediyelerin içinde en üst seviyede çalışma yapıldığına şahit olduklarını belirterek sorusuna devam eden Canikli, “birleşme olayına tarafsız ve objektif bakıyorum. Başarılı bir belediye başkanısınız. Bu bağlamda Muammer Akcan olarak beklentiniz nedir? Birleşmeden sonra siyasi düşünceniz nasıl şekillenecek. Göreve talip olmayı düşünüyormusunuz?”

Hic bir siyasi düşünce içinde olmadığını, amacının kapanması durumunda Karacaşar gibi güzide bir yerleşim yerine ve insanlarına en iyi hizmetin nasıl sağlanacağı kaygısı taşıdığını belirterek soruyu cevaplamaya devam eden Akcan, “tek kaygım bu insanların alacakları hizmettir. Bu nasıl sağlanır onun düşüncesi içindeyim. Ancak öyle bir ortam gelişir bana da görev düşer bizde gereğini yaparız. Ben görev adamıyım. Amaç insana hizmetse bunun alt kademesi üst kademesi değerlendirmesi yapmam. Bir şekilde bize de ihtiyaç duyulursa verilen görevi en iyi bir şekilde yapmaya hazırım. Tek endişem Karacaşar ve halkıdır. Başka bir endişem yok.” Dedi.

Muammer Akcan’ın seçim çalışmasına Ak Parti Gülşehir İlçe Başkanı olarak katıldığını ve tam destek vererek kazanmasına yardımcı olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Ali Taşkın ise, öncelikle başkanıma yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Adaylık sürecinde kendisine destek verdik. O da çalışmaları ile bizleri mahcup etmedi.  Kendisine soracak soru bulamıyorum. Gündemde en çok konuşulan belediye başkanına ne sorabiliriz ki. Başkandan tek istediğim bu yazda çalışmalara ara vermeden kasaba dışındaki yeşil alanı biraz daha genişletmesini istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Ali Taşkın ile akraba olduklarını, ayrıca uzun bir süre de birlikte çalıştıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Karacaşar Belediye Başkanı Akcan, yaptıkları tüm faaliyetlerde Ali Taşkın’ın tam desteğini aldıklarını ve bu destekle özgüven sağlayıp hedeflere ulaştıklarını belirtti. Akcan, “Ali Taşkın ile birlikte Karacaşar’da birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bana gösterdiği ilgi ve destekten dolayı kendisine sonsuz saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlçeye mahalle olmakla birlikte Karacaşar Belediyesine ait taşınır ve taşınmaz variyetlerin tesliminin nasıl olacağı sorusu ile konuşmasına başlayan Kadir Ünal, “hizmetlerinizi yakından takip ediyoruz. Yaptığınız sosyal bir hizmete şahit oldum. Bir yaşlıyı belediye arabasıyla maaş çekmesi için Gülşehir’de bir bankaya getirip maaş çekmesine yardımcı olduğunuzu gördük. Birleşince bu hizmetler devam edecek mi? Bu ve benzeri çalışmanızdan dolayı görüştüğümüz Karacaşarlılar ve ilçe merkezinde oturan insanlar sizi takdir ediyor. Belediye başkanı olarak sizin vereceğiniz birleşme kararına kimsenin karşı geleceğini sanmıyorum. Ancak birleşmenin artılarını eksilerini halka iyi anlattığınızı düşünüyormusunuz?

Son 4 yılda yapılamayacakları yapmaya çalıştıklarını dile getirerek soruyu cevaplamaya başlayan Akcan, “Karacaşar Belediyesinin taşınır taşınmaz malları ile alakalı gerekli prosedürler mutlaka yerine getirilecektir. Bu konuyla alakalı kaygımız yok. Hizmet olayına gelince tabiî ki gerekli hizmetlerin yapılması tarafındayız. Örneğin Karacaşar – Gülşehir arası  her saat başı cüzü bir birlet parasına ulaşım imkanı sunuyoruz. Ayrıca hafta içi her sabah Nevşehir Devlet Hastanesine araç kaldırıyoruz. Bu imkandan Gülşehir ve çevre köylerden insanlar da yararlanıyor. Yeri geliyor acil olan vatandaşı hastanelere götürme hizmeti veriyoruz. Karacaşar halkı birçok hizmetten yararlanıyor. Bu hizmetler kısmen de olsa merkez belediyelerin üstlenmesi gerekiyor. Belediyemiz kapanmasa iyi gidiyordu. Kapanmanın önüne geçemez isek, köy olmaktan Gülşehir’e mahalle olmak daha iyidir düşüncesi ile birleşmenin artısını – eksisini halka elbette anlatıyoruz.” Dedi.

Karacaşar’ın yarım asırlık bir belediye olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Yener İnce ise, Karacaşar’ın Belediyesinin belediyelikten düşmeyi hak etmediğini, kapanmasına gönlünün razı olmadığını belirtti. Muammer Akcan başkanlığındaki Karacaşar Belediyesinin özverili çalışmasını takdirle karşıladıklarını belirten İnce, kapanmamaya çare bulunmaz ise birleşmeye 10 kişilik belediye meclis üyelerinin mi karar vereceği, yaksa referandum ile halkın mı karar vereceğinin merak ettiğini sordu?

Kapanma süreci ile birlikte Kasım ayı meclis toplantısında üyelere anlattım. Halkla istişare etmelerini istedim. Edinilen izlenimlere göre halkın yüzde 60’ı mahalle olmaya ilgisi olduğunu, yüzde 40’ı ise karşı olduğunu öğrendim. Belediye meclisi ve halkın fikrine elbette önem veriyorum. Resmi bir boyutu yok ama yinede kasabada referandum yapabiliriz. Bunla ilgili bir sorun yok.” şeklinde konuştu.

Başkanın son dört yılda yaptığı çalışmalardan övgü ile bahseden ve köşesindeki birkaç yazıda Muammer Akcan’ın faaliyetlerini değerlendirdiğini belirterek sözlerine başlayan İsmail Gür, “hizmetlere bakılırsa bir üstünlük gözüküyor. Bu başarıyı elde etmek nasıl oluştu? İstişare ederek mi başardınız yoksa bireysel meziyetlerden mi kaynaklanıyor?” şeklindeki sorusu üzerine;

Görev süresi boyunca halktan, istişareden hiç kopmamaya dikkat ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Akcan, “ Karacaşar Belediyesi olarak yapacakları her işte meclis üyeleri ve halkla istişare ettim. Doğru yararlı olan çalışmalar herkesin ve her kemsin gönül rızasını alarak hayata geçirdik.  Öte yandan adaylık süresi itibariyle Karacaşar’a yerleştim. Karacaşar susuz, elektriksiz ise bende susuz elektriksiz kaldım. Bazı zamanlarda zabıta ve şoför görevleri üstlendim. Onlarla iç içe yaşamaya gayret gösterdi. Böyle olunca doğal olarak istişare içinde oluyorsunuz. Kişisel beceri de eklenince neticeye ulaşılıyor.” Dedi.