Almanya'da yayın yapan Focus dergisine yaptığı açıklamalarıyla Ülke kamuoyunda büyük infial uyandıran CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye güvenli değil' sözlerine Nevşehirli gurbetçilerimizden sert tepki!

Hollanda Nevşehirliler Vakfı Başkanı Şengezer Kürk, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus Dergisi'ne yaptığı "Türkiye güvenli değil" açıklaması yaptığı ülkemizde Hollandalı misafirimiz Mark Koelen, Türkiye'yi bir baştan diğer başa bisikletiyle geziyor.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun Güvenli denen Avrupa'nın bir çok ülke ve şehirlerinde terör olayları yaşandığından bi haber böylesi bir talihsiz açıklama yaparak ne yapmak istediğini açıkcası merak ediyoruz....

Kılıçdaroğlu'nun Güvenli değil dediği ülkemizde Avrupalı turistler bisikletiyle geziyor...


Geçtiğimiz günlerde Hollanda'dan bisikletiyle geldiği Türkiye'nin dört bir tarafını turlayan ve ilimiz Nevşehir'imizde de misafirimiz olarak dolu dolu 3 gün geçiren Hollandalı Mark Koelen'e ülkemizin ne kadar güvenli bir ülke olup olmadığını sormasını tavsiye ediyoruz. 

Şunuda önemle ifade etmeliyim ki; Bizler Vakıf olarak siyasetten uzağız ama bu tür açıklamalar Türkiye'yi vede biz Türk vatandaşlarını hem küçük düşürmekte hemde derinden üzmektedir. Son olarak ülkemiz Türkiye'miz, en az Almanya, Hollanda, Fransa kadar güvenli bir ülkedir.

Ulusal basına konu olarak iddia edildiği gibi Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama yapmış ise, Bu talihsiz açıklamasını esefle kınadığımızı saygılarımızla kamuoyuna bildiriyoruz.

İşte haberimize konu olan ve halkımızın büyük tepkilerine sebep olan Kılıçdaroğlu'nun o açıklaması;

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da yayın yapan Focus dergisinden Frank Nordhausen'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye'yi yerden yere vuran CHP Lideri, ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90'ı şu sıralar Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört veya yanlış bir şaka yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"GÜVENLİK GARANTİSİ YOK"

"Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum, ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz.... "

(sabah)