Kayseri OSB  Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Sarptaş ve  Başbakanı Aksyonov arasında işbirliği anlaşması  imzalandı.

Buna göre, KOSB üyeleri Kırım’a yapacakları yatırımlarda çok büyük avantajlar sağlamış oldular. Kırım Türk İşadamları Konseyi Türkiye Başkanı İlter Sağıroy, ilk etapta  Türk işadamlarınca, 1 milyar dolarlık yatırımın hedeflendiğini ve bunun için protokollerin imzalandığını açıkladı. Sağırsoy, “Kırım Başbakanı Aksyonov’la el sıkıştık ve sözleştik,  Kayserili işadamlarımıza pekçok imtiyazlar ve teşvikler sağlandı.” dedi.  Kırım Türk İşadamları  Konseyi Kırım Başkanı Rusbek Bisultanov  da, Kayserili işadamlarının yine “ ticari öngörülerini” konuşturarak müthiş bir avantaj ve bölgede akılcı bir öncülük kazandıklarını söyledi. Bisultanov, “Başbakanımız tüm kabineye ve bürokrasiye emir verdi, buna göre Türk işadamlarına  her türlü kolaylık sağlanacak ve hiçbir Türk işadamı hiçbir  bürokratik engele takılmayacak” dedi. 

Kırım Başbakanı Sergei Aksyonov,Türk işadamlarına çok özel teşvikler ve muafiyetler içeren yatırım ve ticaret imkanlarının  hazır olduğunu belirterek, “Türk işadamlarına müthiş fırsatlar ve büyük yatırım imkanları sunmaya hazırız , her türlü yasal çalışmalarımızı tamamladık.Şimdi  Kırım’a gelmiş olmanın faydasını ve karşılığını en geç bir sene içinde büyük kazançlar olarak görecekler ” dedi. Başbakan Aksyonov , Kırım Türk İşadamları  Konseyi üyelerini ve işadamları heyetini ,Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Başbakanlık makamında kabul etti. Kabulde  Kırım Hükümeti ve Kayseri Organize Sanayi  Bölgesi Başkanlığı   arasında işbirliği ve çalışma Memorandum’u imzalandı. Kırım  Başbakanı   Sergei V . Aksyonov ve hükümet üyeleri tarafından en yüksek düzeyde kabul edilen  Türk işadamları heyetinde şu isimler yer aldı;  İlter Sağırsoy, Yavuz Budak, Metin Çidem, Mehmet Sönmez, KOSB  Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan yardımcısı Süleyman Sarptaş, Adnan Kenanoğlu ve  Oğuz Özev

Kırım Başbakanı  Sergei V. Aksyonov ve KOSB Yönetim Kurulu üyesi  ve  Başka Y ardımcısı Süleyman Sarptaş’in imzaladığı memoranduma göre, Kırım’da yapılacak yatırımlarda Kayseri OSB üyelerinetaj müthiş avantajların sağlandığı açıklandı. 10 yıl sıfır vergi ve kdv muafiyetleri başta olmak üzere, ssk primlerindeki büyük indirimler ve çok uygun şartlarda yatırım için yer tahsisi de KOSB üyelerine sağlanan avantajlar arasında bulunuyor.

KOSB Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Sarptaş, Kayserili işadamlarının , Kırım’a karşı her zaman farklı duygular  içinde olduğunu hatırlatarak, “tarihsel bağlarımız hiç kopmadı ve hep gönlümüz, kalbimiz bu topraklardaki soydaşlarımızla birlikte oldu. Şimdi de bölgeye ciddi yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Kırım’ın Türk işadamları için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ortam da fazlasıyla stabil ve güvenilir aynı zamanda da yatırım yaparak kazanmaya fazlasıyla müsait.” Dedi

Kırım Türk İşadamları Konseyi Başkanı İlter Sağırsoy da,”ilk etapta Kırım’a 1 milyar dolarlık yatırım için planlamalar yapılmış durumda ve bu ziyarette bu işbirliklerinin imzaları da atıldı.” dedi. Türk iş adamları   PJSC   (RNCB)  Banka yetkileriyle görüşerek bilgi aldıktan sonra resmi olarak banka hesaplarını da açarak somut adım atmış oldular.  Kabul sonrasında işadamları ile Kırım Bakanlar Kurulu üyeleri 4 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda işadamlarının tüm sorularına Kırım hükümetince en üst düzeyde ve çok net şekilde cevap verildi.  Dört günlük Kırım temaslarında Türk işadammları heyeti ayrıca  bölgenin önemli şehirlerinin valilerini de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Heyet Kırım’daki temasları sırasında kırım Müftüsü Emir ali …. İle de makamında yaklaşık 2 saatlik bir görüşme yaptı. Heyet ayrıca Kırım Tatar Meclis Başkanı Remzi İlyasov’u da  Kırım Parlamentosu’ndaki makamında  ziyaret ederek yaklaşık 2 saat görüştü. Türk işadamları heyeti ayrıca Kırım Başbakanı Aksyonov onuruna , Kırım Bakanlar Kurulu ve önde gelen işadamlarına, Simferepol’de bir iftar yemeği verdi.