Aksaray’ın girişinde yapılan operasyonla durdurulan özel bir firmaya ait iki ambulans içinde 2’si Suriyeli biri Türk olan yaralı şüpheliler yakalandı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Aksaray Emniyet birimi düzenlendiği Operasyon kapsamında emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Aksaray Polisi Nevşehir yolu kavşağında düüzenlene operasyonda plakası belirlenen 2 ambulansı durdurdu. Özel firmaya ait Ambulansta bulunan, 3 yaralı zanlı ve bu kişilere refakat eden 3 ambulans görevlisi gözaltına alındı.

Mahallinde arama yapan emniyet güçleri, ambulanstaki yaralılarla birlikte 6 kişiyi gözaltına aldı.


Ambulanslar daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne ardından da yaralılarla birlikte Aksaray Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılar burada tedavi altına alınırken, emniyet güçleri hastanede de çok ciddi geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaralı 3 şüpheli çarşafla kapatılarak ambulanstan indirilerek hastaneye taşındı. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. 

Öte yandan gözaltına alınan yaralıların Kobani'de girdikleri çatışmada yaralandıkları ve tedavilerinin Ankara'daki Eğitim-Sen binasında yapıldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: Aksaray 68