Nevşehir’de kolu kopan genç hava ambulansı ile Konya’ya sevk edilmişti.
Nevşehir’in Kavak kasabasında bims fabrikasında kolunu makineye kaptıran, sağ kolu dirsekten aşağı kopan genç hava ambulansı ile Konya iline sevk edildi. 
Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisinde Acil Tıp Doktoru Necmi Baykal, Plastik Cerrah Op. Dr. Doğuş Yalçın’ın müdahalesinin ardından yapılan değerlendirme sonucunda Konya Özel Hospital Hastanesine sevki kararlaştırılan 15 yaşındaki Serhat Doğanay, Nevşehir Devlet Hastanesi kampus alanında bulunan helikopter pistinden havalanan hava ambulansı ile Konya’ya sevk edildi.
Bu arada 15 yaşındaki gencin bims fabrikasında çalışmadığı, ağabeyini ziyaret ettiği esnada bu talihsiz kazanın yaşandığı bildirildi. Tedavisi süren, kolu yerine dikilen gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin müjdeli haberi talihsiz gencin amcası Ercan Doğanay şu cümlelerle verdi; "Yeğenimizin ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti gerek telefonla bizleri arayan ve yanımızda bulunan ve manevi desdeklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz Rabbim sizlerden razı olsun.."