Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Nevşehir ve Kırşehir de düzenlediği ‘İl Tanıtım Toplantıları’nda KOP İdaresi’ni, yürütülen projeleri ve Eylem Planı çalışmalarını anlattı.
 
Bakanlar Kurulu kararı ile ilk olarak Nevşehir ve Yozgat’ın eklenmesiyle görev sahasını 6’ya çıkartan, ardından ikinci bir kararname ile Kırıkkale ve Kırşehir’in de eklenmesiyle 8 ili kapsayan Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, yeni görev sahasındaki illerde Başkanlığın çalışmalarını tanıtıyor.
 
Birer gün arayla gerçekleştirilen toplantıların ilki Kırşehir’de gerçekleştirildi. Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkan Vekili Halil Tan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurumu temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.
 
Nevşehir’de gerçekleştirilen toplantıya ise Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı.
 
Toplantılarda, KOP İdaresi’nin kuruluş misyonunu, görevlerini, projeleri ve faaliyet alanlarını aktaran Başkan İhsan Bostancı, Başkanlığa yeni eklenen iller için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.