ORMAN BAKANLIĞINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ..

Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celallettin Güven Kozaklı ağaçlandırma ile yayınladığı mesajda ; Ormanlar Yerleşim alanları çevresindeki hava kirliliğini ve gürültüyü önlemesi ile insan sağlığı bakımından büyük önem taşır.

Ormanlar canlılar için doğal bir su kaynağıdır. Ağaçsız memleket duvaksız geline benzer..Ata sözüne dayanarak ;Kozaklımızı yeşillendirmeye ilk adımımızı 15 bin ağaç ile buluşturmuş bulunmaktayız.ORMAN BAKANLIĞINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ..

 Kozaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçeyi yeşil bir görünüme kavuşturma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kozaklı İlçesine 15 Bin Ağaç Dikildi…

Türkiye’nin termal turizm merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesinde , yeşillendirme seferberliği başlatıldı. Kozaklı Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalara bölgede bulunan oteller, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor.

Kozaklı’da Bir Hayal Gerçeğe Dönüşüyor…

Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güven, ilçenin yeşillendirilmesi için başlattıkları çalışmalar kapsamında, yaklaşık 15 bin ağaç diktiklerini ve bu rakamın önümüzdeki yıl 65 bini bulacağını belirtti. Kozaklı’da yaşayan, otellere gelerek şifa bulan herkesin bir ağacı olması için kampanya başlattıklarını belirten Başkan Güven, ”Önce Kozaklılı hemşehrilerimizle bu işe başladık. Her Kozaklılının , doğduğu topraklarda bir ağacı olmasını mutlaka istiyoruz. Bu kapsamda temin ettiğimiz fidanları, belirlediğimiz alana dikmek içinb çağrı yaptık. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. İlçemizde bulunan otellerde çalışan personel ve öğrenciler de boş zamanlarında ellerine  kürek alarak fidan dikim kampanyamıza destek verdi. Hepsine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Çeşitli alanlara toplam 15 bin civarında mavi ladin, topak asya, dut, akasya ve çam başta olmak üzere fidanlar diktiklerini belirten Güven, ”Şifa kapısı Kozaklı’yı, kaplıcalarıyla olduğu gibi havasıyla ve yeşil alanlarıyla da örnek bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz ” dedi. İlçede boş bulunan çok sayıda alanı ıslah ederek park haline dönüştürdüklerini kaydeden Güven, gerek ağaçlandırmayla gerekse çardaklarla güzelleştirdiklerini, ailece oturup piknik yapılabilecek alanlar oluşturduklarını söyledi.