Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güven, ilçenin yeşillendirilmesi için başlattıkları çalışmalar kapsamında, yaklaşık 15 bin ağaç diktiklerini ve bu rakamın önümüzdeki yıl 65 bini bulacağını belirtti.

Kozaklı’da yaşayan, otellere gelerek şifa bulan herkesin bir ağacı olması için kampanya başlattıklarını belirten Başkan Güven, ”Önce Kozaklılı hemşehrilerimiz ile bu işe başladık. Her Kozaklı’lının, doğduğu topraklarda bir ağacı olmasını mutlaka istiyoruz. Bu kapsamda temin ettiğimiz fidanları, belirlediğimiz alana dikmek için çağrı yaptık. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. İlçemizde bulunan otellerde çalışan personel ve öğrenciler de boş zamanlarında ellerine  kürek alarak fidan dikim kampanyamıza destek verdi. Hepsine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşitli alanlara toplam 15 bin civarında mavi ladin, topak Asya, dut, akasya ve çam başta olmak üzere fidanlar diktiklerini belirten Güven, ”Şifa kapısı Kozaklıyı, kaplıcalarıyla olduğu gibi havasıyla ve yeşil alanlarıyla da örnek bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz ” diye konuştu.