Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamasına göre; Bu sene 29 Kasım 2017'ye denk gelen Mevlid Kandili gecesini daha canlı etkinliklerle, birkaç güne yayarak, konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapılacak. "İnşallah 2018'de, 19 Kasım'da Mevlid-i Nebi Haftası şeklinde kutlanmaya başlanacak." dedi.

Erbaş, Kutlu Doğum Haftası'nın, "terör örgütü FETÖ'nün elebaşının doğum gününe denk geldiği iddiaları"na ise;
"Kutlu Doğum Haftası, ilk 1989 yılında kutlandı ve daha sonra her yıl kutlanmaya başlandı. Hicri takvime göre bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle 6 sene boyunca kutlanmış, yaz mevsimine denk geldiği için ve verimli etkinlikler yapılamadığından dolayı nisan ayına alınmış. Nisan ayına alındıktan sonra 5-6 sene kutlanmış.
Kandil, daha sonra tekrar haziran ayına denk gelince, nisan ayından tekrar haziran ayına alınmış. Hicri takvime göre kutlanmaya başlanmış. Nisan ayına denk geldiğinde orada dondurulmuş. Bu uygulama ilk değil."
Dünya Mevlid Kandili'ni, hicri takvime göre kutlarken Neden Türkiye Nisan'da Kutluyor?
"Bütün dünya Mevlid Kandili'ni, hicri takvime göre kutlarken Türkiye neden yapmıyor?" şeklinde eleştiriler aldıklarını aktaran Erbaş, "2017 yılının Kutlu Doğum Haftası kutlandı. 2017 yılının 29 Kasım'daki Mevlid Kandili gecesi biraz daha canlı etkinliklerle, belki birkaç güne yayarak, konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapacağız. İnşallah 2018 yılında, 19 Kasım'da Mevlid-i Nebi Haftası şeklinde kutlanmaya başlayacak. Hicri takvime göre değişecek." diye konuştu.
 

DiniHaberler.com.tr