Birlik Vakfı Şube Başkanı Gürbüz Dinç’in yanı sıra DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasına Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Birlik Vakfı, DERSİAD ve TÜGVA yöneticileri ve üyeleri de eşlik ettiler.

Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanlığında yapılan basın açıklamasında; “ Medeniyetlerin beşiği Nevşehir, mazlumların umudu Türkiye; bundan sonra da kardeşlik, dayanışma, barış ve istikrarın tarafında olmaya devam edecektir. Bölgenin istikrarı, huzuru ve geleceği için insanî ve İslamî çabalarımızı artırarak devam ettireceğiz.

Müslümanların Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki üçüncü kutsal mabedi olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ ya 400 yıl boyunca hizmet etme şerefine nail olmuş bir milletin fertleri olarak sessiz ve kayıtsız kalmamız beklenemez. İsrail askerleri çok basit konuları bahane edip, pervasızca, fütursuzca Mescid-i Aksa'nın bahçesini postalları ile kirletiyor, orada kolayca Müslüman kanı döküyorlarsa, bunun sebebi, bizlerin Kudüs'e ve kardeşlerimize yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır. İsrail, Filistin'in ve Filistinlilerin haklarına gösterdiği saygı ölçüsünde değer görebilecektir. Kudüs’ te, 3 din için de özel olan statüde Mescid-i Aksa'nın ve Kubbet-üs Sahra'nın içinde bulunduğu Harem Bölgesi'nin mahremiyetine saygı duymayan bir İsrail, en büyük zararı kendisi görecek, insanlık vicdanında mahkûm olacaktır. Yüreğindeki iman ve kardeşlik değerleriyle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ ya gönülden bağlılığımız ve fiili duamız artarak devam edecektir; İsrail elindeki silahlara, arkasındaki güçlere yani imkânlarına bakarak kardeşlerimize zulüm etmeye çalışıyorsa kendi kendini kandırıyordur.

Mescid-i Aksa'nın dört bir yanında şanlı bir direniş sergileyen, bizzat orada bulunan, dünyanın değişik yerlerinde desteklerini, dualarını esirgemeyen Filistinli ve diğer milletlerden kardeşlerimiz de bu zeminin dipdiri ayakta olduğunu cümle âleme ilan etmektedir. Bu vesileyle hayırsever ve gönlü yüce, Nevşehirli aziz hemşerilerimizi, Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi ve DERSİAD Nevşehir Şubesi olarak Kudüs’ü bizzat ziyaret ederek, kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, Peygamber Efendimiz (SAV)’ in zaman ve mekân üstü çağrısına değinen; milletin lideri, mazlumların umudu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendilerinin de ifadelerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: “İmkânı olan herkes, bulduğu her fırsatta Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak lütfen Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize kandil yağı olması babından yardım göndersinler." “Kalbimizin bir yarısı Mekke bir yarısı Medine, üzerinde de bir tül gibi Kudüs vardır,” öyleyse gelin hep birlikte Kudüs'e sahip çıkalım. Kardeşlerimizin yanında olalım” ifadelerine yer verildi.