Nevşehir İl Müftülüğü ve Üniversite Öğrencilerine Madde bağımlılığına manevi boyutları ile bakış konulu Konferans Yapıldı.
Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Üniversite Öğrencilerine yönelik düzenlenen Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Farkındalık konulu seminerlere, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Tem ve Narkotik Şube Birimi personelleri ve Nevşehir Müftülüğü Amatem Koordinatör Din Görevlisi de eşlik etti. Konferans şeklinde sunulan etkinliklere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kampüsü ve NHVÜ’e bağlı ilçelerde eğitim ve öğretim veren diğer Fakülte ve Yüksekokullarda devam edildi.
Müftülük adına seminerlere katılan Amatem Din Görevlisi Hamdi Öz, kendisine tahsis edilen ‘’ Madde bağımlılığına manevi boyutları ile bakış’’ konusu üzerine bir sunum yaptı.
Hamdi Öz, “Maddi manevi, ailevi, sosyal, ekonomik ve buna benzer çıkmazlara düşen bireyler kurtuluşu içki, afyon esrar vb. uyuşturucularda araya bilmektedir. Halbuki bunlar yarayı ve sıkıntıyı derinleştirmekten başka bir işe yaramaz. Hatta, bütün kötülüklere bunlar kapı aralar. Halbuki kurtuluş aklı ve fikri yok eden bu zaralı maddelere sığınmakta değil, kalbimizdeki ve ruhumuzdaki manevi boşluğu doldurarak bütün sıkıntıların yegane gidericisi olan Allah’a sığınmaktadır” dedi.  
Programa katılan Üniversite Öğrencilerinin ilgisinin yoğun olduğu gözlemlendi.
Nevşehir Valiliği’ne, Kampüs- Kongre ve Kültür Merkezlerini böylesi önemli bir faaliyete tahsis eden Üniversite Rektörlüğü’ne, Dekan /Müdürlerine, Öğretim Görevlilerine ve özellikle seminere katılan öğrencilere teşekkür edildi.
Sağlık, emniyet ve diyanet birimleri ve kurumlarının birlikte hazırlayıp sundukları etkinliklere Kapadokya Üniversitesi’nde devam edileceği bildirildi.