MEDAŞ tarafından, Nevşehir İl merkezinde bulunan 7,5 kilometrelik orta refüj aydınlatma çalışmalarına başlandı.

Nevşehir'de devam eden sıcak asfalt yol çalışmaları nedeniyle orta refüjlerde yer alan MEDAŞ'a ait aydınlatma direkleri konusunda açıklamada bulunan MEDAŞ Nevşehir Müdürü Sefa Teryaki yaptığı açıklamasında; Nevşehir'de Karayolları tarafından sıcak asfalt çalışmaları tamamlanan ve yatırım bedeli Toplam 1 Milyon TL civarında bulunan aydınlatma çalışmaları kapsamında, 6 km'lik 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi üniversite yolu, 1,5 km'lik Ürgüp yolu olmak üzere toplamda 7.5 km'lik yolun aydınlatma çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti. Teryaki, yapılan aydınlatma çalışmalarının Karayolları ile koordineli şekilde yürütüldüğünü ve hala hazırda devam eden çalışmaların yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

MEDAŞ, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Nevşehir il merkezinde aydınlatma çalışmalarını sürdürüyor.


MEDAŞ Nevşehir Müdürü Sefa Teryaki, Nevşehir'de yapılması planlanan aydınlatma yatırımları ihalesinin 2017 Eylül ayında yapılmasına rağmen Karayolları tarafından devam eden sıcak asfalt çalışmaları nedeniyle Kasım'ın ilk haftasına kadar yapılamayan aydınlatma çalışmalarımıza, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hiç ara vermeden başlamış bulunmaktayız. 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde 203 direğimizin 163 tanesi dikilerek 90 tanesi enerjilendirilmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Kalan 73 direğin aydınlatılması için ise tüm olumsuz hava şartlarına rağmen devam edilmektedir. Diğer 40 direk ise karayollarının sıcak asfalt çalışmalarını tamamlanmasının ardından dikilerek Nevşehir'imizin tamamı aydınlatmılmış olacaktır.

Öte yandan Nevşehir Belediyemizin açtığı yeni cadde ve sokakların aydınlatılması için de gerekli resmi izinlerin alınmasının ardından 2018 yılı itibariyle aydınlatılarak halkımızın hizmetine girecektir. Son olarak Mesai kavramı tanımaksızın, gece ' gündüz demeden, hafta sonları da dâhil olmak üzere çalışan tüm MEDAŞ personeli arkadaşlarımıza ve çalışmalarımız esnasında sabır ve anlayış gösteren tüm Nevşehir halkımıza teşekkür ederim," dedi.