Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yaklaşık 9 yıl önce muhtarlık seçimleri nedeniyle H.Y isimli muhtar ile köy sakinlerinden M.Ç, A.Ç, M.Ç VE A.Ç isimli şahıslar arasında meydana gelen olay sonucunda şahıslardan bir tanesi 5 yıl erteli ceza almış, aradan uzun süre geçmesine rağmen husumet nedeniyle muhtarın tehdit ve hakarete uğraması nedeniyle muhtarın şikayeti sonucunda ilgililer hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

M.Ç, A.Ç, M.Ç VE A.Ç isimli şahısların üzerlerine atılı “Hakaret ve Tehdit” eylemleri nedeniyle Kozaklı Cumhuriyet Savcısı Şükrü EVLER, tarafından söz konusu suçun Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerinde ön görülen uzlaşma kurumu kapsamında olduğunu değerlendirerek Musa YAĞMUR uzlaştırmacı görevlendirildi.

“MEHMETÇİK VE MİLLİYETÇİLİK KAVRAMLARI KIRMIZI ÇİZGİMDİR”

Uzlaştırmacı Musa YAĞMUR, yapılan görevlendirme neticesinde uzlaştırma sürecinde müşteki H.Y ile yapmış olduğu müzakerelerde “Şüpheli şahıslar ile aralarında 9 yıldır husumet bulunduğunu ve uzlaşmak ve anlaşmak istemediğini” beyan etmesi üzerine YAĞMUR tarafından kendisine uzlaşma sürecinde şüphelilerden maddi veya manevi talebinin bulunabileceğini, isterse Mehmetçik gibi, Kızılay gibi resmi makamlara bağış yapmalarını isteyebileceğini belirtmiştir. Müşteki H.Y “Ben, milliyetçi bir insanım, Mehmetçik kelimesini duyunca herşeyi bir kenara bırakırım, bu konular benim kırmızı çizgimdir. Uzlaştırmacı Musa Bey bana Milliyetçik Vakfı’na bağış talebiminde olabileceğini söyleyince tereddütsüz kabul ederek 10.000 TL bağış yaparlarsa uzlaşırım” şeklinde konuştu.

MEHMETÇİK VAKFI’NA 3.000 TL BAĞIŞLA CEZA ALMAKTAN KURTULDULAR.

Müştekinin belirlemiş olduğu edimin şüphelilerce yapılan müzakereler sonucunda neticeten 3.000 TL Mehmetçik Vakfı’na bağış yapmayı kabul ettiler.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILMADI

Uzlaşma sürecinin olumlu sonuçlanması nedeniyle şüpheliler hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilerek kamu davası açılmadı.