Çalışanlar için vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına ilişkin hüküm torba yasadan çıkarıldı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir,“Oranlar konusunda atılan doğru adım matrahlarla da devam ettirilmeli, matrahlar MTV’ deki artış oranı kadar (%25) arttırılmalı” dedi.
Yapılan açıklamaya göre; "Gelir Vergisi Kanunu'nun üçüncü dilimindeki ücretler için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına" ilişkin madde, verilen önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ‘torba tasarı’dan çıkarıldı. Üçüncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek.
Konuya ilişkin konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, bu gelişmenin Memur-Sen’in teklifle kazanım üretme maharetinin yanında tepkiyle kayıp engelleme maharetinde olduğunu tescillediğini belirtti.
Özdemir, “Gelir Vergisi 3. Dilimdeki artış hazırlıklarından vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Bu sonucu demokratik sivil tepkinin yanlıştan vazgeçilmesi örneği olarak görüyoruz. Nihayet ‘yanlış hesap’ komisyondan döndü. Memur-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz tepki eylemleri ‘gelir vergisi’ mağduriyetinin artmasına engel oldu, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Oranlar konusunda atılan adımın matrahlarla da devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, “Matrahlar, MTV’deki artış oranı kadar (%25) arttırılmalı. Gelir Vergisinde hedef daha az mağduriyet değil, vergi kaynaklı kayıplara son verecek adalet olmalı. Ayrıca, Toplu Sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan ve hayata geçirilmesinin gerekliliğini gerekçeleriyle ortaya koyduğumuz kamu görevlilerinin gelir vergisine ilişkin %15’i aşan kısmının kamu işverenince karşılanması teklifimizin de bir an önce karşılık bulmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.