Hollanda Nevşehirliler Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Azerbaycan Vektör Üniversitesi tarafından yılın girişimci İş Kadını seçilen Meral Polat'a ödülünü Azerbaycan Vektör Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade takdim etti.

Ödül Törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Azerbaycan Vektör Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade, 25.Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol , Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih açıkgöz, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Hollanda Nevşehirliler Federasyon Başkanı Şengezer Kürk, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Özden Taşğın ile çok sayıda davetli katıldı.

Hollanda Nevşehirliler Federasyon Başkanı Şengezer Kürk ve Azerbaycan Vektör Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade'nin yaptığı konuşmaların ardından Azerbaycan Vektör Üniversitesi tarafından yılın girişimci İş Kadını seçilen Meral Polat, ödülünü Azerbaycan Vektör Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade tarafından Uluslararası Türk Dünyası Hizmet ödülü ve beratı takdim edildi.

Ödül Töreninde konuşan Başarılı iş kadını Meral Polat duygularını şu sözlerle ifade etti;" Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Rektörüm, Sayın Konuklar, Sayın katılımcılar, öncelikle bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayarak teşrifleriyle beni onurlandıran tüm değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Şu an hakikaten çok mutluyum ve bu mutluluğum kadarda çok heyecanlıyım "dedi.
Polat konuşmasında; Burada sizlerle olmaktan ve bu atmosferi yaşamaktan dolayı son derece mutluyum. “Azerbaycan Vektör Üniversitesi tarafından böyle bir ödüle layık görülmek beni gerçekten fazlası ile gururlandırdı. Ülkemizin adını duyurmak ve ülke ekonomimize bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için gurbetteki  herkes gibi bizler de çaba gösterdik. Tüm arkadaşlarımız ile birlikte sürekli çalıştık. İşte böyle bir gecede bu emeklerimin karşılık bulduğunu görmek ziyadesi ile güzel. Ben bu vesile ile Bu organizasyonda emeği geçen başta Azerbaycan Vektör Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade'ye, Hollanda Nevşehirliler Vakfı Başkanımız Şengezer Kürk beye ve katılımları için herkese bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda başarımızı daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağımın bilinmesini arzu ediyorum.
 
Son olarak Bu başarımda hiç şüphesiz en büyük gizli kahraman değerli eşim ve çocuklarım kendilerine huzurlarınızda destekleri için sonsuz teşekkür ediyorum.
Bu ödülün tüm yatırımcı ve girişimcilere özelliklede Bayan iş hanımlarına örnek teşkil etmesini diliyorum. Bu manada surçi lisan ettiysem affola diyor herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Yılın girişimci İş Kadını seçilen Meral Polat'ın konuşmasının ardından Hollanda Nevşehirliler Federasyon Başkanı Şengezer Kürk tarafından, Vakıf çalışmalarına destek ve hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. 

Ödül töreni yenilen yemeğin ardından günün anısına çekilen fotoraflarla son buldu.