Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik yaptığı operasyonu ilk gününden itibaren destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya ve beraberindeki parti yöneticileri Nevşehir Askerlik Şubesi Başkan Vekili J. Kd. Bçvş Serkan Yalçın’ı ziyaret ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonuna destek olduklarını ifade ettiler.
İl Başkanı Kaya ve beraberindeki parti yöneticileri daha sonra hazırladıkları askerliğe alınma taleplerini içeren dilekçelerini de askerlik şubesi başkanı Yalçın’a bizzat sundular.
Operasyonun ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İlhan Kaya, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de sürdürdüğü operasyonu ilk günden itibaren desteklediğimizi ve destekleyeceğimizi hep ifade ettik. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması, terör unsurlarının ülkemizin hemen yanı başında bir ordu haline getirilmesi ya da bir terör ülkesinin kurulması karşısında Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücüler dimdik durmaya devam edecek. Operasyonda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Gerektiğinde tüm Milliyetçi Hareket Partililer ve Ülkücüler olarak vatanın bölünmez bütünlüğü için her an vatani göreve hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” diye konuştu.