MHP Nevşehir Merkez ilçe başkanı Mustafa Ceviz, Milliyetçi Hareket Partisinin 16 Nisan referandumunda sonucu belirleyecek bir unsur olduğunun altını çizdi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, “Türk milleti MHP’yi bu ülkenin varlığının ve bölünmez bütünlüğünün teminatı olarak görmektedir. Bu dünde böyleydi bugünde böyle olacaktır. MHP’nin yanlış bir karara evet demeyeceğini akıl ve vicdan sahibi herkes bilir. neyi istiyorsak Türkiye ve Türk milleti lehinedir.

Bizim evet demekteki amacımız AKP’nin güçlü olması değil Türk devletinin güçlü olmasıdır. Bu tespite hiç kimsenin itirazı olamaz. Bu ülkenin varlığından ve birliğinden yana olan herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. MHP’de bunu yapıyor. Bunun içinde ülkemiz içinde yeminimiz var. Bu yemin Türkiye’nin tarihsel hak ve çıkarlarıdır. Bu yemin Türklüğün bekası için yapılmıştır. Türklüğün ve Türk milletinin birliği ve sağlam iradesidir. Bu yemin 19 mayıs 1919’daki ilk adım; 23 nisan 1920 deki ilk açılış; 29 ekim 1923 deki ilk ilanın namusudur. yemin onurdur. Omurgalı duruştur. Yemin şehittir, gazidir, ecdadımıza verdiğimiz sözdür. MHP ile hesabı olanların çarpıtma ve yanıltma gayretleri boşunadır. HDP’sinden PKK’sına FETÖ’den Perinçek’e tüm hayırcılar koalisyon yapsalar da Türk milletinin kendi kaderine sahip çıkma hakkına operasyon yapamayacaklardır. Evet diyerek mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız, Evet diyerek 18 yaşındaki gençlerin önünü açacağız, Evet diyerek devlet yönetimindeki fiili zorlama ve açmazı bitireceğiz, Evet diyerek cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getireceğiz, Evet diyerek meclisin denetim fonksiyonunu güçlendireceğiz, Evet diyerek yürütmeyi tek elde toplayacağız, Evet diyerek gazi meclisin yasama yetkisini güvence altına alacağız. Bu hazırlanan anayasayı MHP kendi hukukçuları ile Türk milletinin bünyesine uyar şekilde hazırlanarak hükümet ile mutabık kalmış ve devletimizin beka ve dirliği için devreye girmiştir. Türkiye’deki kutuplaşmanın şiddetlenmesinin tarafı değiliz. burada tüm dava arkadaşlarımın olayları sağduyulu davranarak tetkik etmesini her zaman olduğu gibi MHP’nin ne kadar haklı olduğunu ve doğru yaptığını gösterecektir. Dava arkadaşlarımızın partimize sahip çıkarak kimsenin etkisi altında kalmaksızın hür iradeleriyle hareket etmelerini birlik ve beraberlik içerisinde yürümemizi temenni ediyorum. Tanrı türkü korusun ve yüceltsin” dedi.