Nevşehir İnsani Yardım Vakfı (İHH) şubesi tarafından Gülbahçe parkı önünde basın açıklaması yaparak Arakan'daki Müslümanların katledilmesine tepki gösterdi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, Arakan'da Müslümanlara yapılan vahşeti ve zulmü kınayarak, İslam aleminin ve dünyanın yapılan katliama sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Milletvekili Açıkgöz; Arakan'daki Katliamı Kınadı 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, sırf inançlarından dolayı kendi yurtlarından, doğup büyüdükleri topraklarından çıkarılan, sürgün edilen, işkenceye maruz kalan, ölümle karşı karşıya bırakılan Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen zulmü şiddetle kınadığını söyledi. 

"-Biz Alparslan’ların, Hacı Bektaş’ların torunlarıyız. Gerektiğinde bileğimizle, yüreğimizle ve sözümüzle kaçmayız....!"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında;  Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanları katletmesine ilişkin, "Srebrenitsa katliamında kötü bir sınav veren dünya kamuoyu şimdi de Arakanlıların maruz kaldığı soykırımı hatırlatan şiddetle sınanmaktadır."  "Gönüllerimiz ve dualarımız Arakan'da zulüm gören mazlum kardeşlerimiz için. Nevşehir STK'larımızla zulme sessiz kalmadık, kalmayacağız. Mazlumların umudu aziz milletimizle Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da Arakan'ın ve dünya mazlumlarının yanında olacağız.
Biz Alparslan’ların, Hacı Bektaş’ların torunlarıyız. Gerektiğinde bileğimizle, gerektiğinde gönlümüzle ve sözümüzle mücadeleden kaçmayız. Tarihimizden ve medeniyetimizden gelen değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Türkiye mazlumların yılmaz savunucusudur." dedi.