Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Kayseri Milletvekili ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.
Ürgüp'ün altyapısının tamamen bittiğini ve asfalt çalışmalarının tamamlandığını yakınen bilen Bakan Mehmet Özhaseki, programının çok yoğun olmasına rağmen uygun bir günde Ürgüp'e gelmeyi planladığını vurguladı.
Başkan Fahri Yıldız, Ürgüp'ün tek ihtiyacının tam teşekküllü bir arıtma tesisi kaldığını ifade ederek, projesi ve tüm hazırlıkları tamamlanan atık su arıtma tesisinin Ürgüp ile birlikte 20 köye hizmet edeceğini söyledi.
Bölgede inşa edilmesi planlanan ve 20 köye hizmet edecek atık su arıtma tesisinin detaylarının görüşüldüğü ziyaretin sonunda misafir Belediye Başkanları hemşehrileri Bakan Mehmet Özhaseki'ye çeşitli hediyeler takdim etti.
Ürgüp'te yapımı devam eden Dağıstanlı Sokak Sağlıklaştırma projesi ile ilgili gelinen aşama hakkında bilgi veren Yıldız, Özhaseki'ye Ürgüp'e sağlamış olduğu katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'de ziyarete ilişkin açıklamasında; "Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediye Başkanımız Fahri Yıldız ve beraberindeki belde belediye başkanlarımızla ilçenin ve bölgenin ihtiyaçlarını konuştuk. Bölgede inşa edilmesi planlanan ve detaylarını konuştuğumuz atıksu arıtma tesisimiz, ilçemize ve bağlı 20 köye hizmet verecek. Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Aksaray… Kapadokya denince aklımızda, kalbimizde her daim yeri olan şehirler. Şehirlerimizin alt yapısını, üst yapısını geliştirmek, turizm potansiyeli artırmak, coğrafi ve kültürel özelliklerini öne çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.