Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, 30 Haziran'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Ebubekir Gizligider, "Çiftçilerimize Çks Başvuru Süresinin Uzatıldığını müjdeledi."

Milletvekili Gizligider konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 2017 yılında doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifinden kullandıkları kredi borçlarına erteleme getirilmişti. Ertelemeden faydalanmak için ÇKS sistemine kayıtlı olmak gerekiyordu. ÇKS sistemine kayıt yaptırmadığı için ya da sisteme hatalı kayıt yaptırdığı için borç ertelemesinden faydalanmalarının önündeki engel ise yeni bir Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmış oldu.
16.12.2017 tarih ve 30272 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile ÇKS sistemine kayıtların süresi 31.12.2017 tarihine kadar uzatılıyor. Süre uzatımı ile sisteme kaydı olmayan çiftçilerimiz kayıt yaptırabilecek, hatalı kayıt yapanlar ise düzeltebilecek. ÇKS sistemine yeni kayıt yapacak olan ve hatalı kayıtlarını düzeltecek olan çiftçilerimiz kuraklık nedeniyle Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçlarının ertelenmesi için başvuru yapabilecekler.
Tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, Hükümetimize çiftçilerimize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum.